Μυστήριο: Πόσο χρονών ισχυρίζεται ότι είναι η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο

Η ίδια και η οικογένειά της υποστηρίζουν ότι γιορτάζει τα 134 γενέθλιά της. Αν αληθεύει ότι έκλεισε τα 134 της χρόνια, μιλάμε για τη γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο. Και είναι Κινέζα. 

Η Αλμιχάν Σεγίτι, λέγεται, η ίδια υποστηρίζει δηλαδή ότι γεννήθηκε το 1886 στην Σούλε, στην αυτόνομη περιοχή του Σινγιάνγκ Ουγκούρ στη βορειοδυτική Κίνα, στις 25 Ιουνίου.

Ο ισχυρισμός της για  την ηλικία της, πάντως, τίθεται υπό αμφισβήτηση, καθώς δεν έχουν επαληθευτεί τα αρχεία της γέννησής της, παρότι στην ταυτότητά της αναφέρεται ως ημερομηνία γέννησης η 25η Ιουνίου του 1886. 

Τα Ρεκόρ Γκίνες αναφέρουν ότι δεν έχουν κληθεί να επαληθεύσουν ανεξάρτητα την ηλικίας της γυναίκας αυτής, ωστόσο υπάρχει κάποια πιστοποίηση από το Flag World Records και το Shanghai China Records. 

Αν αληθεύει ότι η ηλικίας της είναι 134, αυτό σημαίνει ότι είναι μεγαλύτερη κατά 27 χρόνια απο την κατά το Γκίνες μεγαλύτερη γυναίκα στον κόσμο, την Ιαπωνέζα Kane Tanaka η οποία έγινε 117 τον περασμένο Ιανουάριο. 

Σε κάθε περίπτωση και όποια και αν είναι η ακριβή της ηλικία πρόκειται για μια γυναίκα που της αρέσει να παίζει μουσικά όργανα και να τραγουδά. Λέγεται ότι η υγεία της είναι σχετικά καλή, ακούει, βλέπει αλλά δεν μπορεί να περπατήσει.