Γιατί οι γυναίκες ξεκίνησαν να ΞΥΡΙΖΟΝΤΑΙ;;; Η απάντηση θα σας ΚΟΥΦΑΝΕΙ!!!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η αποτρίχωση είναι μια εντελώς προσωπική επιλογή, αλλά το παρακάτω βίντεο, ανοίγει μια συζήτηση και εκθέτει από μια ιστορική προοπτική τη στάση της κοινωνίας σχετικά με την τριχοφυΐα του γυναικείου σώματος.

Το ξύρισμα της μασχάλης δεν ήταν κάτι σύνηθες στις αρχές του 20ου αιώνα. Το ίδιο ίσχυε και για τα πόδια που αφήνονταν φυσικά.

Ωστόσο, όταν η μόδα άρχισε να αλλάζει για τις γυναίκες, και ήταν δημοφιλή τα αμάνικα φορέματα, τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία υπαγόρευαν τι είναι αποδεκτό, άρχισαν να προωθούν διαφημίσεις που ντρόπιαζαν τις τρίχες στη μασχάλη.

Ένα παράδειγμα μιας διαφήμισης εκείνης της εποχής που προκαλούσε ντροπή σχετικά με τις τρίχες της μασχάλης έγραφε: “Η σχολαστική γυναίκα σήμερα πρέπει να έχει άψογες μασχάλες αν δεν θέλει να ντροπιαστεί.”

Ακούγεται σοκαριστικό κάτι τέτοιο τώρα, αλλά αν πραγματικά το σκεφτούμε, αυτό ήταν μόνο ένα μέρος του μάρκετινγκ της μόδας που ντρόπιαζε τις γυναίκες σχετικά με τη φυσική τους κατάσταση.

Είναι κάπως προφανές ότι οι γυναίκες έχουν τριχοφυΐα στο σώμα τους σχεδόν στις ίδιες περιοχές με τους άνδρες, επειδή η φύση προόριζε να είναι εκεί για προσαρμοστικούς λόγους.

Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι όλοι μισούν το ξύρισμα ή την διαδικασία της αποτρίχωσης, ωστόσο υποκύπτουμε στην κοινωνική πίεση να το πράξουμε. Νιώθουμε αηδία όταν είμαστε τριχωτοί και σέξι όταν αποτριχωθούμε, επειδή έχουμε εσωτερικεύσει πλήρως αυτό το κοινωνικό πρότυπο.

Αυτό το βίντεο είναι πραγματικά διαφωτιστικό:

{youtube}rwcCV1nEisQ{/youtube}