ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΤΕ: Αυτές οι λέξεις ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ την Google!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα μικρά μυστικά της Google που ενεργοποιούνται από κρυφές λέξεις-κλειδιά, αποκάλυψε με δημοσίευμά του ο Guardian και μας προκαλεί να τα ανακαλύψουμε, παρουσιάζοντας μια πιο ελαφριά πλευρά της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης του κόσμου, η οποία δεν φοβάται να 'παίξει' με την εικόνα της.

Πρόκειται για απλές λέξεις ή συνδυασμούς λέξεων που όταν τις πληκτρολογήσουμε στο πεδίο αναζήτησης της Google, λειτουργούν ως εντολές που ξεκλειδώνουν τα λεγόμενα "easter eggs", δηλαδή μικρές ψηφιακές εκπλήξεις -χωρίς κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα- που έχουν κρύψει οι προγραμματιστές και μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε.

Ας τις δούμε!

Barrel Roll

Παλιό αλλά καλό κόλπο. Πληκτρολογώντας τις φράσεις ""do a barrel roll" ή "z or r twice" στο πεδίο αναζήτησης της Google, η σελίδα κάνει μια περιστροφή 360 μοιρών!

Το "στραβό κάδρο"

Γκουγκλάρετε τη λέξη 'askew' και η οθόνη αποτελεσμάτων της Google, παίρνει μια κλίση σαν κάδρο που στράβωσε.

Star Wars

Έγινε για την προώθηση της πρόσφατης ταινίας "Star Wars: The Force Awakens" και μετατρέπει την σελίδα αποτελεσμάτων της Google στην αρχική σκηνή του Star Wars με το προοπτικό κείμενο. Αρκεί να πληκτρολογήσετε 'A Long Time Ago In A Galaxy Far, Far Away' (χωρίς τα εισαγωγικά).

Blink

Πληκτρολογώντας τη λέξη "" μέσα στις αγκύλες, όλα τα αποτελέσματα που περιέχουν την λέξη θα αρχίσουν να αναβοσβήνουν.

Η Google το 1998

Θέλετε να δείτε πώς ήταν η Google το 1998; Δεν έχετε παρά να της το ζητήσετε, γκουγκλάροντας τη φράση "google in 1998" (πάντα χωρίς τα εισαγωγικά).

Zerg Rush

Πληκτρολογώντας "zerg rush" η σελίδα αποτελεσμάτων της Google, μετατρέπεται σε πίστα ενός παιχνιδιού εμπνευσμένου από ένα ρετρό videogame όπου καλείσθε να πυροβολήσετε τα μικρά "ο" του λογοτύπου της Google πρίν σας 'φάνε' τα αποτελέσματα.

Atari Breakout

Πληκτρολογούμε "atari breakout" και στη συνέχεια πατάμε στην "αναζήτηση εικόνων" (ή image search). Απολαμβάνουμε ένα videogame-κλώνο του κλασικού παιχνιδιού της Atari που χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες ως τείχος που πρέπει να σπάσετε με μια μπάλα, στέλνοντάς την τα σωστά σημεία με την ρακέτα.

Super Mario Bros

Θα ήταν πολύ ωραίο εάν, γκουγκλάροντας "super mario bros", η Google μετέτρεπε τη σελίδα της σε πίστα του κλασικού παιχνιδιού του 1985 της Nintendo. Αντ' αυτού, στη δεξία πλευρά της σελίδας, εμφανίζει ένα από τα 'μαγικά' κουτιά του Super Mario με ένα ερωτηματικό απ' έξω. Πατήστε το και δείτε τι κάνει.

Google, στρίψε ένα κέρμα

Κι όμως το κάνει! Απλά πληκτρολογείτε "flip a coin" (χωρίς τα εισαγωγικά, πάντα).

Google, ρίξε ένα ζάρι

Κι αυτό το κάνει! Πληκτρολογώντας "roll a die"

Bacon Number

Σύμφωνα με μια αστεία θεωρία κάθε ηθοποιός, σελέμπριτι, αλλά ακόμα και απλοί άνθρωποι συνδέονται με τον ηθοποιό Κέβιν Μπέικον. Το πόσο κοντά η μακριά βρίσκεται κάποιος στον ηθοποιό - μέσα από κοινούς ρόλους ή άλλες αστείες συγκυρίες μετριέται με τον 'αριθμό bacon'. Πληκτρολογώντας "Bacon Number Ονομα" σύμφωνα με το παράδειγμα της εικόνας, η Google σας βρίσκει τους βαθμούς "συγγένειας" με βάση το Bacon Number.

Apples VS. Oranges

Κι όμως, εκτός των άλλων η Google περιέχει κι έναν πληρέστατο οδηγό διατροφικής αξίας, διαφόρων φρούτων και λαχανικών, τον οποίο εμφανίζει όταν πάτε να συγκρίνετε δύο διαφορετικά είδη (πάντα στον πληθυντικό αριθμό, στα Αγγλικά) αλλά και όταν γκουγκλάρετε ένα προϊόν μόνο του, στον πληθυντικό αριθμό. Χρήσιμο!

lifo