Το πιο δημοφιλές όνομα για μωρό στον κόσμο είναι… ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ειδικός στα βρεφικά ονόματα στις ΗΠΑ, Λόρα Γουάτανμπεργκ, συγκεντρώνοντας τα στατιστικά των ονομάτων από 49 διαφορετικές χώρες, ανακάλυψε ποιο είναι το πιο δημοφιλές όνομα για μωρό στον κόσμο. Μάλιστα, αυτό είναι κοριτσίστικο και… ελληνικό!

Το Σοφία, λοιπόν, είναι το όνομα που επιλέγουν οι γονείς για τα κοριτσάκια τους. Βρέθηκε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων σε εννέα χώρες, μεταξύ των οποίων Το Μεξικό, η Σλοβακία, η Ρωσία και η Ιταλία.

Το παρατσούκλι της, Σόφι ή Σοφιάννα, είναι επίσης η δεύτερη ή τρίτη πιο δημοφιλής επιλογή για τους γονείς σε 20 άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά και των ΗΠΑ. Όπως εξηγεί η Γουάτανμπεργκ: «Το Σοφία είναι το κορυφαίο όνομα σε όλο τον κόσμο, χάρη στην ικανότητά του να υπερβαίνει τα σύνορα. Σημαίνει «σοφία», ενώ έχει παράλληλα ένα παιχνιδιάρικο, αλλά και εκλεπτυσμένο ήχο και είναι εύκολο να το προφέρει κανείς σε πολλές γλώσσες». Η ίδια θεωρεί ότι «αν και τα διαπολιτισμικά ονόματα όπως το Μαρία, ο Ιωάννης και ο Μοχάμεντ έχουν μεν ισχυρούς οικογενειακούς και θρησκευτικούς δεσμούς, ωστόσο, οι γονείς φαίνεται πώς έχουν απομακρυνθεί από την παράδοση και τα κλασικά ονόματα».