5 ΠΟΛΥ σοβαρές ενδείξεις πως γίνεσαι ψυχοπαθής… από έναν ψυχοπαθή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι ψυχοπαθείς είναι συνήθως γοητευτικοί, ευφυείς, και πειστικοί αλλά δεν έχουν το παραμικρό ψήγμα συμπόνοιας.

Επίσης είναι πολλοί. Το 3-4% των υψηλότερων θέσεων σε εταιρείες ακλύπτεται από ψυχοπαθείς, ενώ στο συνολικό πληθυσμό αποτελούν το 1%

Αλλά πώς τους ξεχωρίζεις; Γράφοντας στο Quora, ο Jacob Wells ισχυρίζεται ότι σκόραρε 34 στο Hare test(ου χρησιμοποιείται για τη διάγνωση της ψυχοπάθειας), ότι είναι ψυχοπαθής και ότι ο τρόπος που παρουσιάζουν οι ψυχοπαθείς τον εαυτό τους μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε περισσότερα για εκείνους.

Οι παρακάτω ερωτήσεις μας βοηθάνε να κατανοήσουμε την ψυχοπάθεια:

No Merchandising. Editorial Use Only. No Book Cover Usage Mandatory Credit: Photo by MGM/Everett/REX Shutterstock (813347a) 'Hannibal', Anthony Hopkins as Hannibal Lecter 'Hannibal' Film - 2001

Είναι πολύ "τέλειος";

Ο Wells λεεί:"Συνήθως παρουσιάζω τον εαυτό μου σαν φυσιολογικό. εξαιρούνται ακαδημαϊκές συνατήσεις όπου παρουσιάζω τον εαυτό μου σαν καλό μαθητή ή ευφυϊα, ερωτικές συναντήσεις, όπου παρουσιάζω τον εαυτό μου τέλειο αλλά χωρίς να το γνωρίζω(και καλά) ή σε ανταγωνιστικές περιπτώσεις όπου εμφανίζομαι ταπεινός αλλά απειλητικός.

Είναι πολύ ενδιαφέρον;

Ο Wells λέει: "Αν δεν έχει ήδη συμβεί, θα δείξω διακριτικά κάποια δείγματα ευφυΐας, θα συμπεριφερθώ λίγο μη φυσιολογικά καθώς αυτό είναι πιο βολικό και θα προσπαθήσω να γίνω το πιο ενδιαφέρον άτομο που γνωρίζουν λέγοντας μία ιστορία για μένα.

Κάνει πολλές χάρες;

hannibalsss

"Προσφέρομαι να λύσω προβλήματα με κάθε δυνατό τρόπο. Κρατάω μυστικά και μοιράζομαι μαζί τους ψεύτικα μυστικά για να με εμπιστευτούν και μόλις το κάνουν ζητάω χάρες, θυμίζοντάς τους τις χάρες που τους έκανα. Κυριολεκτικά, μπορώ να πάρω ό,τι θέλω από αυτούς, πράγμα εξαιρετικά χρήσιμο.

Είναι από τους ηγέτες που αδιαφορούν για τους ακολούθους τους;

Σύμφωνα με τον Wells  "Είναι χρήσιμο σετ χαρακτηριστικών. Συνήθως είμαστε πολύ επιτυχείς, δεν μας κρατάει πίσω η συμπόνοια, η ενοχή ή οι συναισθηματισμοί ή άλλες ενοχλητικές καταστάσεις. Είμαστε χαρισματικοί, μπορούμε να χειραγωγούμε και είμαστε ψυχρή, συστατικά τα οποία οδηγούν στην επιτυχία.