Απίστευτη προσγείωση: Δείτε από τι τραγωδία γλίτωσαν 112 επιβάτες στο Πακιστάν (Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μία μοναδική στα χρονικά προσγείωση -και δη χωρίς θύματα- έζησαν 112 επιβάτες ενός 737-400 το οποίο σταμάτησε στα χωράφια εκτός του διαδρόμου προσγείωσης σε μία κατάσταση που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε τραγωδία

Για τους επιβάτες της πτήσεις της Shaheen Air η τύχη δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο με το μέρος τους. Βλέποντας το βίντεο και τις φωτογραφίες από το πως έχει σταματήσει το αεροπλάνο στα χωράφια δίπλα στον διάδρομο προσγείωσης, είναι απίστευτο το ότι αποφεύχθηκε η τραγωδία και ο θάνατος δεκάδων από αυτούς.

Πάντως το περιστατικό είναι όντως εντυπωσιακό, όχι μόνο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το 737-400 αλλά και από το γεγονός ότι από την όλη αυτή περιπέτεια βγήκαν μόλις 10 ελαφρά τραυματισμένοι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το αεροπλάνο της πακιστανικής εταιρίας ήταν σε φάση προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Καράτσι, όταν με την επαφή στον διάδρομο προσγείωσης, έσπασε το σύστημα των τροχών του. Από εκεί και πέρα, το αεροπλάνο σύρθηκε με την κοιλιά σε όλο τον διάδρομο, και σταμάτησε στα χωράφια, έχοντας υποστεί σημαντικότατες ζημιές τόσο στους κινητήρες όσο και στην άτρακτο. 

Παρ' όλη αυτή την καταστροφή, κανείς από τους επιβάτες δεν σκοτώθηκε, ενώ μόλις 10 ήταν οι τραυματίες. Οι έξοδοι κινδύνου άνοιξαν κανονικά και οι φουσκωτές «τσουλήθρες» εκκένωσης άνοιξαν κανονικά, επιτρέποντας την εκκένωση του αεροπλάνου χωρίς παρατράγουδα. Το περιστατικό συνένη στο αεροδρόμιο της Λαχώρης, ένα από τα μεγαλύτερα του Πακιστάν, και σύμφωνα με τους ειδικούς, το γεγονός ότι δεν υπήρξε ανάφλεξη ή ολοκληρωτική καταστροφή του αεροπλάνου (και δεκάδες θύματα) θα πρέπει να καταγραφεί στα σπάνια χρονικά της αεροπορίας και των ατυχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Πηγή: protothema.gr

[iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/KL7G11QsHK0" frameborder="0" allowfullscreen ]