Λιοντάρι το κάνει με την λιονταρίνα και η γκριμάτσα του δείχνει ποιος κάνει κουμάντο στο κρεβάτι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα λιοντάρι χαμογελούσε μέχρι τ’ αυτιά λίγο πριν ζευγαρώσει με μια λέαινα στο εθνικό πάρκο Maasai Mara στην Κένυα.

Οι φωτογραφίες δείχνουν το μεγαλόσωμο ζώο σε κατάσταση διέγερσης. Το λιοντάρι στέκεται στα πίσω πόδια του, βρυχάται και δείχνει όλα τα δόντια του, καθώς προετοιμάζεται να “αρπάξει” τη λέαινα.

Ο 55χρονος φωτογράφος Vclav Ilha, δήλωσε: “Μόλις η θηλυκιά είναι έτοιμη να ζευγαρώσει, θα σηκώσει την ουρά της και θα τον προκαλέσει τρίβωντας τα πόδια της. Το αρσενικό την ακολουθεί ανυπόμονα, γιατί τα θηλυκά αφήνουν πίσω τους μια δυνατή οσμή.”

Αυτή ήταν μόνο η αρχή μιας κατάστασης που θα μπορούσε να διαρκέσει έως και πέντε ημέρες. Τα λιοντάρια ζευγαρώνουν έως και 200 ​​φορές και παρόλο που η πράξη διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα, εκείνα συνεχίζουν το ζευγάρωμα μετά από 20 λεπτά.

Το λιοντάρι βρυχάται και μόλις η λέαινα ανταποκριθεί, θα σηκώσει την ουρά της και θα προκαλέσει τα αρσενικά, τρίβοντας ή σέρνοντας στα πόδια της.

Τότε το αρσενικό λιοντάρι θα ακολουθήσει τη λέαινα με ανυπομονησία καθώς ακολουθεί μια έντονη οσμή που αφήνει πίσω της όταν είναι έτοιμη για ζευγάρωμα.

Το λιοντάρι κάνει μια γκριμάτσα καθώς προετοιμάζεται να ζευγαρώσει με τη λέαινα κατά τη διάρκεια του στο Maasai Mara.

“Μου αρέσει στις φωτογραφίες μου να καταγράφω μια αλληλεπίδραση, είτε ανάμεσα στα ζώα, τη φύση ή στους ανθρώπους,” είπε ο φωτογράφος.

diaforetiko.gr