Σπάνιο βίντεο: Ο Βέγγος σε λεωφορείο με μια καρτέλα αυγά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα πανέμορφο λεωφορείο Mercedes Βιαμάξ, υπερμείζονος τύπου, εμφανίζεται σε διαφορετικές σκηνές της σειράς «Βεγγαλικά» που άρχισε να ετοιμάζει ο Θανάσης Βέγγος για την ΕΡΤ το 1984 και την παρέδωσε τον Οκτώβριο του 1988.


Η σατυρική σειρά του ανεπανάληπτου Θανάση Βέγγου, περιγράφει την καθημερινότητα και τις περιπέτειες ενός οικογενειάρχη σε μια μεγαλούπολη, όπου έχει να αντιμετωπίσει επιθέσεις φανερών και κρυφών εχθρών που ακούν στα ονόματα... υπερκατανάλωση, μοναξιά, άγχος, προχειρότητα, ανευθυνότητα, ρύπανση, ακρίβεια και πληθωρισμός.
Τα λεωφορεία

Εδώ παρουσιάζεται μία σκηνή που περιγράφει την καθημερινότητα των πολιτών που κινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μπορεί κανείς να δει λεωφορεία Ikarus 260 στη θρυλική εποχή της ΕΑΣ όταν σημειώνονταν διάφορα ευτράπελα όπως οι επιβάτες που τα κυνηγούσαν και οι οδηγοί δεν περίμεναν στις στάσεις ούτε λεπτό μέχρι και τα τότε «σύγχρονα» τρόλλεϋ ρωσικής κατασκευής Ziu που εξυπηρετούσαν τους επιβάτες του αθηναϊκού κέντρου.

Στο σκετς που έχει γράψει ο Γιώργος Λαζαρίδης φαίνεται ένα παλιό κατοστάρι λεωφορείο του ΕΚΤΕΛ να ανεβαίνει ως μισθωμένο όχημα να παραλάβει επιβάτες.

Επειδή προφανώς έχει καθυστερήσει περιμένουν πάρα πολλοί επιβάτες μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο Θανάσης Βέγγος, ο οποίος επιχειρεί να μεταφέρει μια καρτέλλα αυγά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο λεωφορείο «Χωρίς Εισπράκτορα» φαίνεται πώς γινόταν η συλλογή του κομίστρου τότε. Βλέποντας το βίντεο θα καταλάβετε τι συνέβαινε όταν αργότερα οι εισπράκτορες της ΕΑΣ έφτιαχναν δεμάτια από... κουμπιά ή με κομμένα χαρτονομίσματα.

Επίσης, θα απολαύσετε πώς ο Βέγγος αντιλήφθηκε την αντικατάσταση των τότε παλιών λεωφορείων του ΕΚΤΕΛ από τα ρυπογόνα Ikarus, η παραλαβή των οποίων είχε απασχολήσει τον Τύπο της εποχής εξαιτίας των καυσαερίων που εξέπεμπαν και της ρύπανσης που προκαλούσαν επιβαρύνοντας το φαινόμενο του «νέφους» στην Αθήνα. Αυτό το σκετς είναι διασκεδαστικό.

Το δελτίο Τύπου της ΕΡΤ

Η ΕΤ1 είχε αναγγείλει τότε την προβολή της σειράς, στις 10 Οκτωβρίου 1988, γράφοντας:
«Ιστορίες καθημερινής τρέλλας με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο σε 13 επεισόδια των 30 λεπτών. Ο ηθοποιός ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη σειρά «ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ» στόχος της οποίας είναι να σατιρίσει την καθημερινότητα σε μια μεγαλούπολη, την ΑΘΗΝΑ. Σε κάθε επεισόδιο ο πρωταγωνιστής ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ αντιμετωπίζει πληθώρα δυσκολιών οι οποίες παρουσιάζονται με έναν άκρως χιουμοριστικό τρόπο. Ζει σε μια πολυκατοικία, σε ένα υπόγειο-διαμέρισμα και εργάζεται ως διαφημιστής. Κοντά του ζουν η αδερφή του με τα παιδιά της αλλά και η κοπέλα του. Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ είναι για άλλη μια φορά ο λαϊκός άνθρωπος, το αιώνιο θύμα με την απεριόριστη αισιοδοξία».

{YouTube}2JoWQtWGEek{/YouTube}

Πηγή: busoldtimers.blogspot.gr