Νέο παγκόσμιο ρεκόρ: Ελεύθερη πτώση από τα 42 χιλιόμετρα (Φωτο + Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Απίστευτο κι όμως αληθινό...

Ο 57χρονος αντιπρόεδρος της Google, Alan Eustace έσπασε το επί δύο χρόνια παγκόσμιο ρεκόρ του Φέλιξ Μπάουμγκάρτνερ, για το μεγαλύτερο άλμα ελεύθερης πτώσης, αφού έπεσε με αλεξίπτωτο από ένα αερόστατο κοντά στην κορυφή της στρατόσφαιρας.

Πιο συγκεκριμένα ο Eustace, κατάφερε να σπάσει χθες (24/10) το ρεκόρ του Baumgarthner, ολοκληρώνοντας μια ελεύθερη πτώση από ύψος 135.890 ποδιών (42χλμ). Το εγχείρημα του πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα ύστερα από επιθυμία του ιδίου, αφού μάλιστα δε δίστασε να αρνηθεί και οποιαδήποτε βοήθεια από την ίδια τη Google.

Ο αντιπρόεδρος της Google ξεκίνησε το ταξίδι του στο διάστημα με ένα μπαλόνι γεμάτο με 35.000 κυβικά πόδια αέριου ηλίου από το αεροδρόμιο του Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό.

«Ήταν εκπληκτικό. Μπορούσα να δω το σκοτάδι του διαστήματος και τα στρώματα της ατμόσφαιρας, όπως δεν τα είχα δει ποτέ πριν» τόνισε ο 57χρονος στους Times μετά την πτώση του. Επί τρία χρόνια ο Eustace προετοίμαζε το εγχείρημα του δηλώνοντας ότι «πάντα αναρωτιόμουν αν ήταν δυνατός ο σχεδιασμός ενός συστήματος ο οποίος θα επέτρεπε στους ανθρώπους να εξερευνήσουν την στρατόσφαιρα όσο εύκολα και με ασφάλεια το κάνουν με τους ωκεανούς».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Πηγή: Newsbomb.gr