ΦΟΒΕΡΟ: 6 ιδέες για να κάνεις τα παλιά σου αντικείμενα νέους θησαυρούς! (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Βιβλία, βάζα, κορδέλες, κομοδίνα, βιβλία και ένα σωρό άλλα πράγματα κατακλύζουν το σπίτι μας αλλά εμείς τα θεωρούμε κακόγουστα ή περιττά.

Σας προτείνουμε λοιπόν 6 διαφορετικές ιδέες για να ανανεώσετε το σπίτι σας οικονομικά και δημιουργικά!

 

Μαζέψτε ότι γυάλινα μπουκάλια έχετε, από μπύρες, από νερό, από σουρωτή από κρασί, οτιδήποτε υπάρχει, όσο πιο διαφορετικά σχήματα είναι τόσο το καλύτερο! Φέρτε τα όλα στο ίδιο χρώμα, και δημιουργήστε μία σειρά από πρωτότυπα βάζα για να διακοσμήσετε το χώρο σας!

Αν έχετε τζάκι το οποίο έχει φτάσει να αποτελεί ένα σκονισμένο διακοσμητικό εδώ και καιρό, τότε  μπορείτε να το καλύψετε με βιβλία και να δημιουργήσετε μία πρωτότυπη βιβλιοθήκη!
 
Αν έχετε πολλά κουβετάκια κρυμμένα στις ντουλάπες σας, αλλά σας αρέσει να χουχουλιάζετε στον καναπέ, τότε πάρτε ένα απλό ψάθινο, πλεχτό ή μεταλικό καλαθάκι, ή ακόμα και έναν παλιό κάδο χαρτικών απορρημάτων. Τυλίξτε σε ρολά τα κουβερτάκια σας και τοποθετήστε τα μέσα στο καλάθι/κάδο. Τοποθετήστε τον κάδο/καλάθι δίπλα στον καναπέ σας, και έχετε ένα ειδικό χνουδωτό μέρος ετοιμότητας για τα κρύα βράδια στο σαλόνι!
 
 

Αν έχετε περιττά βάζα, τότε μπορείτε να τα γεμίσετε με άμμο και κοχύλια από την παραλία, αλλά ακόμα και με ξηρούς καρπούς και όσπρια! Αν δεν θέλετε ένα βάζο μόνο με φακές, μπορείτε να το φτιάξετε με στρώσεις! Για παράδειγμα, πρώτη στρώση ,πάχους το ελάχιστο 2 πόντους ανα στρώση, με φακές, δεύτερη με φασόλια μαυρομάτικα, Τρίτη με ρεβίθια, και πάει λέγοντας με ότι σας υποδείξει η φαντασία σας!
Αγόρασε μικρά γλαστράκια, είτε χρησιμοποίησε παλιά σου βάζα, βάψε τα στο χρώμα που σου αρέσει, δέσε πάνω τους κορδελίτσες ή σπάγγους ,  και φύτεψε μυρωδικά, όπως δυόσμο, βασιλικό, δενδρολίβανο, κ.λπ. Το σπίτι σου θα μυρίσει μαγικιές μυρωδιές φρεσκάδας! Άσε που μπορείς να τα βάζεις και στο φαγητό σου!
 
Τέλος, αν ψάχνετε να κορνιζώσετε κάτι οικονομικά, σκεφτείτε να κορνιζώσετε παλιές ταπετσαρίες ή ακόμα και τα παλιά κλειδιά σας με φόντο ένα vintage τύπου χαρτί! Δώστε άλλον αέρα στους τοίχους σας με τα ήδη υπάρχοντα πράγματα σας!

Πηγή: recons.news