Πάμε πανεπιστήμιο: Ο απόλυτος οδηγός για να φτιάξετε ένα όμορφο και οικονομικό φοιτητικό σπίτι!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είναι πράγματι τρομακτικό το να στέλνεις το παιδί σου να σπουδάσει, ιδίως το να του στήσεις το καινούριο του σπίτι. Δημιουργήσαμε για εσάς τον απόλυτο οδηγό εξοπλισμού για φοιτητικό σπίτι, με τα λιγότερα δυνατά έξοδα!

Τα δύσκολα πέρασαν για τα παιδιά που φέτος έδιναν πανελλήνιες, και τώρα έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζονται για την νέα τους αρχή. Όμως τα δύσκολα τώρα ξεκινάνε για τους γονείς, ιδίως των παιδιών που θα περάσουν σε κάποια άλλη πόλη από αυτή που διαμένουν, καθώς αυτό σημαίνει ταυτόχρονα ένα σημαντικό έξοδο από το οικογενειακό νοικοκυριό για να «στηθεί» το σπιτικό που θα φιλοξενήσει τους φοιτητές πλέον, για τα επόμενα τέσσερα -τουλάχιστον- χρόνια. Φαντάζει τρομακτικό το να στήσεις ένα σπίτι από την αρχή, ιδίως στην εποχή που ζούμε, που για να είμαστε ειλικρινείς, δεν περισσεύουν στους περισσότερους από εμάς. Όμως η καλή έρευνα μπορεί να κάνει θαύματα, και για αυτό εμείς ψάξαμε και συγκεντρώσαμε όλα αυτά που χρειάζεστε για να στείλετε το παιδί σας να σπουδάσει χωρίς να πληρώσετε μια περιουσία.

Τα βασικά

Ας υποθέσουμε ότι το σπίτι που θα επιλεχθεί θα είναι μερικώς ή καθόλου επιπλωμένο, καθώς τα πλήρως επιπλωμένα ξεφεύγουν αρκετά στην τιμή ενοικίου. Θα χρειαστείτε σίγουρα κρεβάτι και στρώμα, γραφείο, καναπέ(δες) και 2-3 τραπέζια για το σαλόνι και την κουζίνα.  Αν το μπάτζετ είναι πολύ χαμηλό, υπάρχει λύση: Ιστοσελίδες όπως το pouliseto.gr ή το vendora.gr φιλοξενούν χιλιάδες αγγελίες για μεταχειρισμένα έπιπλα (και άλλα) σε όλη την χώρα. Με μια πρώτη ματιά, 400 ευρώ φτάνουν για έναν αξιοπρεπέστατο καναπέ, τραπεζαρία, κρεβάτι με στρώμα, τραπέζι σαλονιού γραφείο, όλα σε πολύ καλή κατάσταση. Αν ο προϋπολογισμός μας το επιτρέπει, στο Vicko φυλλάδιο μπορούμε να βρούμε καναπέ-κρεβάτι με 140 ευρώ και 130 ευρώ αντίστοιχα, και τραπεζαρία με 90 και 80 ευρώ αντίστοιχα.

Ηλεκτρικές συσκευές

Η αλήθεια είναι ότι στις ηλεκτρικές συσκευές το πράγμα γίνεται ελαφρώς δυσκολότερο, καθώς η επιλογή του μεταχειρισμένου παύει να είναι η πιο αρμόζουσα, κυρίως διότι ποτέ δεν μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουροι για το πως μεταχειρίστηκε την συσκευή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Παρόλα αυτά δεν παύουν να υπάρχουν οικονομικότατες επιλογές με ποιοτικά προϊόντα. Θα χρειαστείτε ψυγείο, πλυντήριο, κουζίνα και φούρνο μικροκυμάτων (για να ζεσταίνουμε και τα τάπερ της μαμάς). Με το ψυγείο να είναι το ακριβότερο και εκείνο που θα καταναλώνει περισσότερο καθώς θα δουλεύει ακατάπαυστα, θα πρέπει να ξέρετε τι κάνετε και τι ακριβώς θέλετε πριν προβείτε στην αγορά. Σίγουρα όμως χρειάζεστε κάτι μικρό και οικονομικό τόσο στην τιμή αγοράς του, όσο και από άποψη κατανάλωσης ρεύματος. Είναι γεγονός πάντως πως με λιγότερα από 250 ευρώ θα μπορέσετε να βρείτε αξιοπρεπέστατα φοιτητικά ψυγεία, ενώ το ίδιο ισχύει και για κουζίνες, πλυντήρια και φούρνους μικροκυμάτων.

Τα εξτρά

Αφού έχουμε που να κοιμηθούμε, να καθίσουμε, να φάμε, να πλύνουμε τα ρούχα μας και να συντηρήσουμε τα προϊόντα μας, μπορούμε να δούμε τι περισσεύει από τον προϋπολογισμό μας και να επιλέξουμε με τι ακόμα θα εξοπλίσουμε το φοιτητικό σπίτι από τα λιγότερο βασικά. Βιβλιοθήκη, σίδερο, ντουλάπα (μπορεί να υπάρχει ήδη στο σπίτι) ή συρταριέρα, τηλεόραση, ηλεκτρική σκούπα, και όσα μπορεί να έχει ένα νοικοκυριό, είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο σε πολύ χαμηλές τιμές. Εδώ θα βρείτε μια λίστα με όλα μα όλα όσα μπορεί να χρειαστεί ένα φοιτητικό σπίτι για να θεωρείται υπερπλήρες.

Είναι λοιπόν σαφές πως ο χρόνος είναι χρήμα, και ο χρόνος που θα ξοδέψετε ψάχνοντας τα καλά και οικονομικά που θα χρειαστεί το παιδί σας για τη νέα του αρχή, είναι χρήμα που θα γλιτώσετε από τον προϋπολογισμό σας. Σας προτρέπουμε να το κάνετε, και δεν θα χάσετε!