Μεταμορφώστε τον εξωτερικό σας χώρο με πέτρινο δάπεδο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια ολική ανακαίνιση σπιτιού πρέπει να δίνει προσοχή σε κάθε μικρή λεπτομέρεια προκειμένου το συνολικό αποτέλεσμα να αφήνει τον ιδιοκτήτη του σπιτιού απόλυτα ικανοποιημένο. Εκτός από τα έπιπλά εσωτερικού χώρου, την διακόσμηση, τα κουφώματα και όλες τις επιδιορθώσεις που έχει ανάγκη ένα σπίτι δεν πρέπει να παραμελούμε και το πάτωμα. Φυσικά, η επιλογή δαπέδου για τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση, καθώς τα υλικά είναι περιορισμένα και η αισθητική συγκεκριμένη. Όταν η ανακαίνιση αφορά και τον εξωτερικό χώρο η επιλογές είναι διαφορετικές. Η εξωτερική όψη του σπιτιού πρέπει ωστόσο να είναι το ίδιο προσεγμένη με την εσωτερική. Ειδικά εάν διαθέτουμε χώρο στον οποίο είναι πιθανό να περνάμε μεγάλο μέρος της ημέρας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.  

Σε μία αυλή ή έναν κήπο τον οποίο θέλουμε να ανακαινίσουμε και να του δώσουμε μια νέα όψη είναι απαραίτητο εκτός από τα έπιπλα να δώσουμε έμφαση και στο δάπεδο που θα δημιουργήσουμε. Η επιμελής επιλογή υλικού για ένα δάπεδο εξωτερικού χώρου είναι πολύ σημαντική καθώς θα πρέπει να αποφευχθούν υλικά τα οποία διαβρώνονται εύκολα ή δεν είναι εύχρηστα σε εξωτερικές εργασίες. Για τον λόγο αυτό ιδανική επιλογή θεωρείται η πέτρα η οποία έχει διάφορες όψεις και υφές.

Τεχνικές πέτρινου δαπέδου

Οι ειδικοί τεχνίτες που επιμελούνται την δημιουργία δαπέδων από πέτρα προσφέρουν στους πελάτες δεκάδες διαφορετικές επιλογές οι οποίες θα κάνουν την βεράντα ή τον κήπο σας να ξεχωρίζει. Ακολουθώντας την αρχιτεκτονική του εξωτερικού χώρου αλλά και την γενική αισθητική του σπιτιού οι ειδικοί δεσμεύονται να δώσουν το αποτέλεσμα που περιμένετε. Μια από τις πιο κλασικές λύσεις είναι η συντήρηση του πέτρινου δαπέδου που ήδη υπάρχει στην αυλή σας γυαλίζοντας τις πλάκες και δίνοντας τους μια νέα όψη. Σε κάθε περίπτωση βέβαια μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας δάπεδο το οποίο θα χρειαστεί βέβαια χρόνο για να τελειοποιηθεί, το αποτέλεσμα όμως θα σας ανταμείψει. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πέτρες με μεγάλη ποικιλία σε χρώματα, υφές, φινιρίσματα και διαστάσεις. Η γραμμή που θα ακολουθήσετε μπορεί να βασίζεται σε μια μοντέρνα αισθητική ή σε μια περισσότερο κλασική, ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο. Οι πέτρες αντικαθιστούν το συμβατικό πέτρινο πλακάκι και προσδίδουν μια αίσθηση πολυτέλειας στο χώρο σας. Ανάλογα με το είδος του πετρώματος που θα χρησιμοποιήσετε οι τιμές διαφέρουν και ορισμένες φορές μπορεί να είναι αρκετά ακριβό αλλά το αποτέλεσμα πραγματικά εντυπωσιάζει. Αυτό που κάνει την πέτρα ιδανικό υλικό για εξωτερικούς χώρους είναι σίγουρα η αντιολισθητικότητα της, η οποία την κάνει αυτόματα κορυφαία επιλογή. Ειδικά εάν το σπίτι σας διαθέτει πισίνα ή πρόκειται για την ανακαίνιση κάποιου ξενοδοχείου ή μαγαζιού κοντά στην θάλασσα η πέτρα είναι το υλικό που θα σας δώσει την πολυτελή αίσθηση αλλά και την ασφάλεια που χρειάζεστε. Ταυτόχρονα, δίνουν ένα φυσικό αποτέλεσμα που ταιριάζει ιδανικά στους εξωτερικούς χώρους.

Διαφορετικά είδη πέτρας και επιλογές

Υπάρχουν πολύ δημοφιλείς πλάκες οι οποίες ονομάζονται με βάση την περιοχή στην οποία παράγονται. Μια από τις επιλογές που μπορείτε να κάνετε είναι αυτή των κομμένων και τετραγωνισμένων πλακών που δίνουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα και μια λιτή όψη στον χώρο ακολουθώντας μια κλασσική γραμμή. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα περισσότερο εντυπωσιακό και μοντέρνο αποτέλεσμα μπορείτε να κάνετε μια πιο τολμηρή επιλογή και να διαλέξετε ακανόνιστες πλάκες οι οποίες απογειώνουν τους εξωτερικούς χώρους. Μια έρευνα αγοράς είναι αρκετή για να δείτε πως υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη πλακών σε υφές, χρώματα και στυλ. Οι πιο δημοφιλείς στην κατηγορία των τετραγωνισμένων πλακών έχουν τις ονομασίες Κοράλι, Καβάλας, Καρύστου, Rainbow, Sala, Teak, Amazon, Rout, Antik, Συκής και Νεοχωρίου. Μια άλλη κατηγορία είναι οι ακανόνιστες πλάκες οι οποίες χωρίζονται σε: Γερμανίας, Σκοπίων, Αλβανίας, Ηγουμενίτσας, Νεοχωρίου, Ιωαννίνων, Συκής Μαύρη, Καβάλας και Καρύστου. Δύο επιπλέον είδη πλακών που διαφέρουν λίγο από τις τετραγωνισμένες πέτρες είναι οι γωνιασμένες και οι κυβόλιθοι.  Οι χρωματισμοί ποικίλουν ενώ οι πιο διάσημες και εντυπωσιακές πέτρες είναι οι πράσινες, οι κίτρινες, οι ροζ και οι κόκκινες. Είναι σημαντικό η επιλογή να γίνει βάσει των ιδιαιτεροτήτων του εξωτερικού σας χώρου και της υπόλοιπης αισθητικής των επίπλων.