Απίστευτο στρογγυλό σπίτι (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δείτε πώς ένας αρχιτέκτονας μετέτρεψε ένα σιλό σιταριού σε ένα πανέμορφο κι ασυνήθιστο σπίτι γεμάτο καμπύλες.

Μπορεί να έχετε ονειρευτεί να ζείτε σε ένα φάρο ή ακόμα και σε έναν ανεμόμυλο, αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν να μένετε σε ένα σιλό (αποθηκετικός χώρος για μεγάλες ποσότητες σιταριού);

Ακόμα και να το είχατε σκεφτεί, φαίνεται ότι στην πράξη σας... πρόλαβε ο Christoph Kaiser, ένας Αμερικανός αρχιτέκτονας με βάση την Αριζόνα, ο οποίος πρόσφατα μεταμόρφωσε ένα εγκαταλειμμένο σιλό για αποθήκευση δημητριακών σε ένα πανέμορφο σπίτι για εκείνον και τη σύζυγό του.

Η είσοδος του σιλό είναι εξίσου εντυπωσιακή με την ιδέα που οδήγησε στην ανακαίνισή του!

 
Αν και το σπίτι έχει έκταση μόλις 20 τ.μ, διαθέτει 3 δωμάτια και δύο ορόφους, με το ισόγειο να συνδέεται με τον πρώτο με μια σπειροειδής σκάλα. Εκεί, μάλιστα, βρίσκεται το υπνοδωμάτιο το οποίο διαθέτει ψηφιακό προτζέκτορα για προβολές ταινιών στον τοίχο που βρίσκεται απέναντι από το κρεβάτι.
 

Μην ψάχνετε την τηλεόραση σε αυτήν την κρεβατοκάμαρα: το ρόλο της παίζει ο κενός τοίχος απέναντι από το κρεβάτι που μετατρέπεται σε μεγάλη οθόνη με τη βοήθεια ενός προτζέκτορα.

 

Ακολουθώντας την καμπυλωτή δομή του σιλό, μάλιστα, ο Kaiser κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον μικρό εσωτερικό χώρο στο έπακρο. Όπως δηλώνει ο ίδιος «Δεν ήθελα να κάνω τους εσωτερικούς χώρους να φαίνονται σαν ένα τετράγωνο, χοντροκομμένο κουτί μέσα σε ένα κυκλικό κλουβί. Αντίθετα, ήθελα οι ιδιαίτερες εξωτερικές γραμμές του σιλό να συνεχίζονται και στο εσωτερικό του για λόγους συνοχής».

Οι καρέκλες της τραπεζαρίας αποτελούν το μοναδικό πράγμα που δεν κατασκεύασε ο ίδιος ο Kaiser.

 

Ο Kaiser επιμελήθηκε εξολοκλήρου τόσο τη διακόσμηση όσο και την ανακαίνιση του σιλό ξεκινώντας από τους κυρτούς τοίχους της κουζίνας και του υπνοδωματίου τους οποίους έντυσε ο ίδιος με ξύλο καρυδιάς.

Το ολόλευκο μπάνιο του σιλό διαθέτει κυκλικά ντουλάπια.

 
άνω στην ίδια λογική και, χρησιμοποιώντας το ξύλο και το μαύρο μέταλλο ως βασικά υλικά, μάλιστα, κατασκεύασε κυκλικά ντουλάπια τόσο για την κουζίνα όσο και για το μπάνιο της μικροσκοπικής κατοικίας ενώ φρόντισε έτσι ώστε ακόμα και ο μοναδικός καναπές της να ακολουθεί τις γραμμές του σπιτιού.
 

Ακόμα και τα μικρά σπίτια έχουν δικαίωμα στον κήπο! Ο Kaiser έχει φυτέψει δέντρα στόχο να μετατρέψει την πίσω πλευρά του σιλό σε πράσινη όαση.

Πηγή: spirossoulis.com