H πιο νόστιμη αγιορείτικη μπουγάτσα -Είναι νηστίσιμη και φτιάχνεται πανεύκολα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Υλικά:

  • 4 φλιτζάνια γάλα (σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού)
  • 8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό5-6 κουταλιές ζάχαρη
  • 3 κουταλιές βιτάμ
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • Ζάχαρη, άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το βιτάμ και τα ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα.
  • Στο τέλος ρίχνουμε το μπέϊκιν και την βανίλια.
  • Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
  • Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας.
  • Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο.
  • Αλείφουμε με λίγο βιτάμ λιωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
  • Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε την μπουγάτσα με ζάχαρη και άχνη.

Πηγή: ekklisiaonline