Δοκιμάσατε cupcakes γεμιστά με σοκολατάκια και σαντιγί; Θα ξετρελαθείτε!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αυτά τα cupcakes είναι ιδιαίτερα πρώτα από όλα για το σχήμα. Δεν έχουν την κλασσική μορφή που έχουμε συνηθίσει αλλά είναι αναποδογυρισμένα με μία μπάλα σαντιγί στην κορυφή. Το καλύτερο όμως είναι η έκπληξη που κρύβουν στο εσωτερικό τους.

Ένα λαχταριστό σοκολατάκι. Βέβαια το σοκολατάκι για να παραμείνει στην κανονική του σύσταση και υφή πρέπει να το βάλουμε αφού τα ψήσουμε στον φούρνο. Στην κορυφή αντί για frosting που συνηθίζουμε, βάζουμε σαντιγί για πιο ανάλαφρη υφή και γεύση.

Cupcakes σοκολάτας γεμιστά με σοκολατάκια και σαντιγί. Δοκιμάστε τα…

Υλικά:

¾ φλιτζανιού σκόνη κακάου
1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¾ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
¾ φλιτζανιού ζεστό νερό + ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη εσπρέσο
¾ φλιτζανιού γάλα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
12 σοκολατάκια με γέμιση λικέρ
σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Για σαντιγί με σοκολάτα:

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάου
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε φορμάκια για muffins και στην συνέχεια τα πασπαλίζουμε ελαφρώς με σκόνη κακάου. Τα αφήνουμε στην άκρη.

- Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, χτυπάμε ελαφρά ή κοσκινίζουμε μαζί τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και το αλάτι.

- Στο μπολ του μίξερ, ρίχνουμε τα αυγά, την σκόνη εσπρέσο σε ζεστό νερό, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Το γυρνάμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα ξηρά συστατικά στο υγρό μείγμα.

- Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο, περίπου 3 λεπτά.

- Χωρίζουμε το μείγμα ομοιόμορφα μεταξύ των φορμών, γεμίζοντάς τις μέχρι τα ¾ των πλευρών. Τα βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 18-21 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν τα τρυπάμε στο κέντρο με αυτήν. Προσέχουμε να μην τα ψήσουμε πολύ.

- Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κάτσουν για 3-4 λεπτά μέσα στις φόρμες και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μία σχάρα.

- Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, αφαιρούμε το κέντρο του ζεστού cupcake. Τοποθετούμε στο εσωτερικό ένα σοκολατάκι και τοποθετούμε πίσω το κομμάτι που αφαιρέσαμε. Το αφήνουμε να κρυώσει, ενώ φτιάχνουμε την σαντιγί.

- Στο μπολ του μίξερ σε υψηλή ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, την σκόνη κακάο και το αλάτι για περίπου 2-3 ​​λεπτά (ή μέχρι το μείγμα μέχρι να γίνει συμπαγές).

- Αναποδογυρίζουμε τα cupcakes. Πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο, στη συνέχεια απλώνουμε στην κορυφή μία μπάλα σαντιγί. Σερβίρουμε αμέσως!