Τα «χρυσά» μυστικά για τέλειες ψητές πατάτες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η ψητή πατάτα αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για τα κρεατικά και τα πουλερικά, όπως και να τα έχουμε μαγειρέψει, ακόμα και για τα ψάρια, ενώ μπορεί να μετατραπεί και σε ένα ιδανικό κυρίως πιάτο, αφού μπορείτε να τη γεμίσετε με ό,τι τραβάει η όρεξή σας ή με ό,τι έχετε στο ψυγείο σας. Εμείς σας δίνουμε συμβουλές για να φτιάξετε τις νοστιμότερες ψητές πατάτες και ιδέες για το πιο λαχταριστό γαρνίρισμα.

1. Στον φούρνο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αυτό που πρέπει να κάνετε αρχικά είναι να πλύνετε καλά τις πατάτες, ώστε να απομακρυνθούν όλα τα περιττά στοιχεία από τη φλούδα τους, αν επιλέξετε baby πατάτες. Αν προτιμήσετε τις κανονικές, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε κυδωνάτες ή σε πιο μικρά κομμάτια.

Στη συνέχεια, τις αλείφετε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνετε και τις τρυπάτε με ένα πιρούνι παντού. Το επόμενο που θα κάνετε είναι να τις βάλετε σε ένα ταψί (μπορείτε να τις βάλετε απευθείας στην επιφάνεια του ταψιού ή εναλλακτικά στρώστε στο ταψί αλουμινόχαρτο και βάλτε τις πάνω) και να το τοποθετήσετε στον φούρνο.

Ψήνετε τις πατάτες για 50-60 λεπτά. Το μυστικό για να ψηθούν ομοιόμορφα είναι να τις γυρίζετε κάθε 20 περίπου λεπτά και να τις τρυπάτε με ένα πιρούνι ώστε να σιγουρευτείτε ότι έχουν ψηθεί εσωτερικά. Οι baby πατάτες είναι έτοιμες όταν η φλούδα είναι στεγνή και τραγανή και το εσωτερικό πολύ μαλακό. Οι κανονικές πατάτες θα σχηματίσουν χρυσαφένια κρούστα, ενώ θα είναι μαλακές εσωτερικά. Για πιο ζουμερό αποτέλεσμα, τυλίξτες τις πατατούλες σε αλουμινόχαρτο και ψήστε τις με αυτό.

2. Στον φούρνο μικροκυμάτων

Αφού πλύνετε καλά τις πατάτες, τις αλείψετε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώσετε και τρυπήσετε όλη την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι, τις βάζετε σε ένα πιάτο κατάλληλο να μπει στον φούρνο μικροκυμάτων. Βάζετε τον φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλότερη θερμοκρασία και αφήνετε τις πατάτες να ψηθούν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τις γυρίζετε και τις ψήνετε για άλλα 3-5 λεπτά. Αν το εσωτερικό δεν έχει μαλακώσει αρκετά, τις ψήνετε για 1 επιπλέον λεπτό.

Πηγή: ladylike.gr