Κοτόπουλο φιλέτο γεµιστό µε µανιτάρια, cheddar και προσούτο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Φτιάξτε μόνοι σας φιλέτο κοτόπουλο που θα σας μείνει αξέχαστο!

Υλικά συνταγής
4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο
8 φέτες προσούτο 4 φέτες cheddar ή 100 γρ. cheddar τριµµένο
5-6 µανιτάρια φρέσκα κοµµένα σε φέτες
100γρ. βούτυρο αλάτι, πιπέρι µαύρο, πιπέρι κόκκινο γλυκό
1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί
1 κ.γ. κορν φλαουερ
Υλικά συνταγής
4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο
8 φέτες προσούτο 4 φέτες cheddar ή 100 γρ. cheddar τριµµένο
5-6 µανιτάρια φρέσκα κοµµένα σε φέτες
100γρ. βούτυρο αλάτι, πιπέρι µαύρο, πιπέρι κόκκινο γλυκό
1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί
1 κ.γ. κορν φλαουερ

Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε και αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια.
Σ’ ένα τηγανάκι σοτάρουµε τα µανιτάρια μας µε το 1/4 από το βούτυρο.
Ανοίγουµε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνουµε.
Προσθέτουµε σε κάθε φιλέτο 2 φέτες προσούτο (διπλωµένες),
4-5 φέτες µανιτάρια και cheddar.
Τυλίγουµε σε ρολό τα φιλέτα και τα στερεώνουµε µε οδοντογλυφίδες σε 2 σηµεία.
Στο ίδιο τηγανάκι βάζουµε το υπόλοιπο βούτυρο να ζεσταθεί και σοτάρουµε τα φιλέτα και από τις 2 µεριές, προσθέτοντας λίγο αλάτι, πιπέρι µαύρο και πιπέρι κόκκινο γλυκό.
Τα σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε πολύ λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για 10-12΄λεπτά.
Πήζετε τη σάλτσα που έχει μείνει με λίγο κορν φλάουερ και σερβίρετε το κοτόπουλο περιχύνοντάς το με τη σαλτούλα του.
Αν περισσέψουν κάποια µανιτάρια, τα σερβίρουµε ως γαρνιτούρα µε τα φιλέτα.

Πηγή:sintayes.gr