Υπέροχη και εύκολη βασιλόπιτα με ζύμη κέικ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ψάχνετε την τέλεια συνταγή για βασιλόπιτα; Εμείς την βρήκαμε και σας την παρουσιάζουμε!

 

Υλικά:

 

500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα

250 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Ακατέργαστη
6 αυγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
20 γρ. (4 κουτ. σούπας κονιάκ)
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
Άχνη Ζάχαρη για το πασπάλισμα

 

 

Εκτέλεση:

 

Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και προσθέτετε σταδιακά τη Ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα και το κονιάκ. Στο τέλος προσθέτετε τη Φαρίνα κοσκινισμένη και χτυπάτε άλλο 1 λεπτό. Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 30-32 εκ. και ψήνετε 160-170°C ανάλογα με τον φούρνο (στη μεσαία σχάρα).

 

Tip: Μπορείτε να διακοσμήσετε με ρόδι ή Κουβερτούρα σε νιφάδες.