Στριφογυριστά πιτσάκια με φύλλο σφολιάτας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εύκολη και γρήγορη συνταγή. 

 

Η σημερινή συνταγή είναι κατάλληλη για μεζεδάκι όχι μόνο για μικρούς αλλά και για μεγάλους. Θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο εύκολα και γρήγορα γίνεται.

 

Υλικά για 4-6 άτομα

 

- 1 φύλλο σφολιάτας

 

- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα για πίτσα ή σάλτσα ντομάτας

 

- 170 γραμμάρια φέτες πεπερόνι

 

- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι

 

- 1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα

 

- ¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

 

- αλάτι

Εκτέλεση

- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα μεγάλο ταψί.

- Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας σε λεπτό φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια. Στη συνέχεια με ένα κουτάλι απλώστε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη σφολιάτα.

- Απλώστε τις φέτες πεπερόνι και το σπανάκι. Στη συνέχεια πασπαλίστε με το τυρί. 

- Στη συνέχεια τυλίγετε το φύλλο σε ρολό και κόβετε σε λεπτές φέτες 1 εκ. Τοποθετήστε τα στο φύλλο λαδόκολλας και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

 

Πηγή:sidagi.gr