Έτσι θα φτιάξετε υπέροχη μαρμελάδα ντομάτας!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μαρμελάδα ντομάτα; 

Ακούγεται περίεργο και δύσκολο αλλά δεν είναι τόσο.

Υλικά
2 κιλά ντομάτες
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
150 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα με ανοιχτό καπάκι, μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να δέσει η μαρμελάδα.

TIPS:

Σοτάρουμε και βράζουμε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά για να μαλακώσουν τα υλικά χωρίς να καούν και να έχουμε ένα απαλό γευστικό αποτέλεσμα (χωρίς έντονη οξύτητα).
Χρησιμοποιήστε αμέσως όση μαρμελάδα επιθυμείτε σε ζυμαρικά ή άλλες παρασκευές και την υπόλοιπη αποθηκεύστε τη σε αποστειρωμένα βάζα, για μελλοντική χρήση.

Πηγή: alatikaipiperi.gr