Έτσι θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους κεφτέδες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε "Δεν μπορώ να πετύχω τους κεφτέδες ο,τι κι αν έχω δοκιμάσει".

Με την παρακάτω συνταγή να είστε σίγουροι πως οι κεφτέδες σας θα γίνουν η επόμενη σπεσιαλιτέ σας!!!

ΓΙΑ 2-3 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣIΑ: 15΄
ΤΗΓAΝΙΣΜΑ: 6΄
KΟΣΤΟΣ: € 2,50 η μερίδα

Υλικά
350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (από σπάλα)
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 αβγό
1½ φέτα ψωμί, χωρίς την κόρα, μουσκεμένη και στυμμένη
1 κ.σ. ξίδι
αλάτι & πιπέρι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Αν το μείγμα μάς φαίνεται «πυκνό» και σκληρό, βουτάμε τα χέρια σε νερό και ζυμώνουμε ξανά μέχρι να γίνει αφράτο. Δεν χρειάζεται να το αφήσουμε στο ψυγείο για να σφίξει.

Τηγάνι: Παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα του κιμά και με τα δύο μας χέρια πλάθουμε κεφτέδες σαν μπάλες. Τους πιέζουμε στη μέση να πλατύνουν.

Αλευρώνουμε τους κεφτέδες σε ένα μεγάλο πιάτο και τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, βάζουμε με προσοχή τους κεφτέδες μέσα, για να μη μας πιτσιλίσει το λάδι. Τους βάζουμε έναν έναν και όχι πάνω από 4-5 κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού υπερβολικά.

Τηγανίζουμε στη μεσαία σκάλα θερμοκρασίας (στο 2 ή στο 6). Τους γυρίζουμε από την άλλη πλευρά έπειτα από 2-3 λεπτά και επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές τη διαδικασία. Τους βγάζουμε και τους αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγουν τα περιττά λάδια.

Ψήσιμο: Αν δεν αγαπάμε το τηγάνι, έχουμε και την επιλογή των ψητών. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις). Πλάθουμε κεφτέδες μεγαλούτσικους και τους βάζουμε στο ταψί (δεν χρειάζονται αλεύρωμα). Ραντίζουμε με 2-3 κουταλιές νερό και φουρνίζουμε για περίπου 35 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά γυρνάμε τους κεφτέδες από την άλλη πλευρά.

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΝΑΝΑ ΔΑΡΕΙΩΤΗ

Πηγή: alatikaipiperi.gr