Φανταστικά ψωµάκια κανέλας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εδώ λόγια δεν χωράνε. Δεν περιγράφεται η γεύση τους! 


Υλικά συνταγής

  • 550 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 200 ml (3/4 ποτήρι νερού)γάλα χλιαρό
  • 3 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 250 γραμμ. μαύρη ή καστανή μαλακή ζάχαρη
  • 100 γραμμ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά (αλεύρι, μαγιά, γάλα, βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλάτι) στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο ζυμώματος για 6΄-7΄, μέχρι να μαζευτούν σε μία μπάλα.

Η ζύμη θα είναι λίγο υγρή. Βουτάμε τα χέρια στο αλεύρι και αλευρώνουμε και τον πάγκο εργασίας. Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και ζυμώνουμε για 10΄, μέχρι να γίνει λεία, αφράτη και να μην κολλάει πια στα χέρια.

Τη βάζουμε σε αλευρωμένο ή λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για μία - μιάμιση ώρα. Ενώνουμε σε μπολ τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι, να γίνουν πάστα.

Αφού ανέβει η ζύμη την αδειάζουμε στον πάγκο και με πλάστη την ανοίγουμε σε μακρόστενο σχήμα. Αλείφουμε την επιφάνειά της με την πάστα-γέμιση αφήνοντας κενό 2 εκ. γύρω γύρω.

Την τυλίγουμε σε ρολό. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες πάχους 3 εκ. Καλύπτουμε με λαδόκολλα δύο λαμαρίνες.

Αραδιάζουμε τα στρογγυλά ψωμάκια κανέλας (12 ή 14 βγαίνουν) αφήνοντας κενό ανάμεσά τους γιατί φουσκώνουν.

Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε για 30΄, να ξαναφουσκώσουν.

Στο μεταξύ έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Αφού φουσκώσουν τα ψωμάκια, τα αλείφουμε γύρω γύρω και από πάνω με αυγό και γάλα ή σκέτο γάλα και τα ψήνουμε για περίπου 25΄, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν καλά.

Όταν είναι ζεστά, είναι συγκλονιστικά!

Πηγή: argiro.gr