Κρητικιά σχεδιάστρια υπογράφει τα φετινά μαγιό από «μάρμαρο» (ΦΩΤΟ)

Στα 22 της χρόνια άφησε την γενέτειρα της την Κρήτη και άνοιξε τα φτερά της για την πρωτεύουσα με σκοπό να αφοσιωθεί σε αυτό που αγαπά ,απόλυτα συνειδητοποιημένη για το μεγάλο εγχείρημα που είχε αποφασίσει να κάνει εντελώς μόνη της στην Αθήνα.

Ο λόγος για τη Ηρακλειώτισσα Δέσποινα Καλογεράκη, σχεδιάστρια μόδας που κατάφερε όχι μόνο να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις μίας νέας ζωής αλλά προχώρησε και στην δημιουργίας  της πρώτης δικής της σειράς μαγιό RAW Swimmer , κερδίζοντας τις εντυπώσεις για την διαφορετικότητα , χρησιμοποιώντας ως στοιχείο το μάρμαρο.

Η πρώτη σειρά του RAW Swimwear είναι εδώ σε χρώματα που μιμούνται το μοτίβο του μαρμάρου.

Η Ηρακλειώτισσα  ξεδιπλώνει τις σκέψεις της , τους στόχους και τα όνειρα της στο neakriti.gr μην παραλείποντας να δώσει σημαντικές συμβουλές και στις Ελληνίδες για το πώς θα μαγνητίσουν τα βλέμματα ,με απλές κινήσεις όταν θα βρεθούν στις παραλίες .

Συνέντευξη στη Βάλια Μπούη

–Μίλησε μας για τα πρώτα σου βήματα στο χώρο της μόδας

Ήρθα στην Αθήνα πριν 5 χρονιά και εγώ μαζί με πολλά παιδιά γεμάτα όνειρα και αισιοδοξία μόνο που εμένα δεν ήταν ποτέ στόχος μου να μπω στο πανεπιστήμιο. Από πολύ μικρή ηλικία είχα καταλήξει ότι θέλω να σπουδάσω στο κομμάτι της μόδας. Και έτσι και έκανα, αρχικά στη σχολή Βελουδάκη σχέδιο μόδας και έπειτα στο FashionWorkshop By Vicky Kayia styling. Τελειώνοντας λοιπόν με τις σπουδές μου εργάστηκα κατευθείαν στο περιοδικό In Style ως Stylistria.

–Πως και επέλεξες να αφήσεις την Κρήτη και να κάνεις κάτι δικό σου;

 Το να αφήσω την Κρήτη δεν ήταν για έμενα μια δύσκολη υπόθεση καθώς τα όνειρα μου είχαν μεγαλύτερη θέση στην Αθήνα, βλέπετε οι ευκαιρίες εδώ είναι περισσότερες  σ αυτό το τομέα. Πέρυσι το καλοκαίρι πήρα την απόφασή να ξεκινήσω κάτι δικό μου. Τα μαγιό Raw. Ήταν κάτι που σκεφτόμουνα καιρό, αλλά όταν είναι να κάνεις κάτι δικό σου θέλεις χρόνο για να το σκεφτείς. Και έτσι η νέα χρονιά με βρήκε αποφασισμένη να κάνω κάτι δικό μου που αγαπώ πολύ.

–Από πού εμπνέεσαι ;

Η βασική έμπνευση μου είναι από αυτά που μου λείπουν στην αγορά και δημιουργώ στο μυαλό μου και έπειτα στο σχέδιο. Και άλλη μια βασική έμπνευση μου είναι η φύση την οποία λατρεύω να την παρατηρώ καθημερινά.

–Αγαπάς τη φύση και αυτό το βγάζεις στη νέα σου δουλειά. Άλλα πως συνδυάζεις το στοιχείο αυτό με το μάρμαρο;

 Η φύση ανέκαθεν υπήρξε κάτι που με εντυπωσίαζε, ειδικά το κάθε στοιχείο της, που φαίνεται να είναι τόσο διαφορετικό και μοναδικό με την πρώτη ματιά, κι όμως δένει αρμονικά με το καθετί τριγύρω. Το μάρμαρο είναι το στοιχείο από το οποίο άντλησα την έμπνευσή μου: την στερεή, αιχμηρή πέτρα με μια ιδιαίτερη αντίθεση στο μοτίβο χρωμάτων. Παρόλο που είναι ένα άκαμπτο υλικό, μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος του ανθρώπινου σώματος από άποψη μοτίβου και σχεδίου. Μαγιό σε γεωμετρική μορφή, minimal κατασκευή και μια παλέτα χρωμάτων που αντιπροσωπεύουν το συγκεκριμένο στοιχείο της φύσεως, επικαλούνται τη διαχρονική απλοϊκότητα της φίρμας.

–Ποιες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις;

Η αλήθεια είναι ότι είχε δυσκολίες όσον αναφορά πιο πολύ το στήσιμο της εταιρείας και όλα τα διαδικαστικά που δεν είχα ιδέα, αλλά και αυτό το είδα σαν μια νέα εμπειρία.

–Τι θεωρείς πρόκληση για σένα;

Τι θεωρώ πρόκληση! Το ίδιο το προϊόν μου, θέλω να το αντιμετωπίζω σαν μια πρόκληση ώστε να μην σταματήσω να προσπαθώ για αυτό καθημερινά.

–Για ποιο λόγο μία γυναίκα να επιλέξει τα δικά σου μαγιό;; Τι είναι αυτό που τα κάνει ξεχωριστά;

Δεν μπορώ να πω για πιο λόγο αλλά θα ήθελα η γυναίκα που θα επιλέξει τα μαγιό μου να είναι μια γυναικά που μπορεί να ταυτιστεί με τα  στοιχεία και που θα νιώθει όμορφα και άνετα μέσα σ ένα μαγιό.

–Πως βλέπεις  τις Κρητικές ;Προσέχουν την ενδυμασία τους γενικότερα;

 Γενικά θεωρώ τις Κρητικές πολύ όμορφες. Η αλήθεια είναι ότι περιποιούνται αρκετά και πάντα ακολουθούν τις τάσεις της  μόδας .Κάτι που τους κάνει να αρκετά εντυπωσιακές.

–Αν ήθελες να τους πεις κάτι για αυτό το καλοκαίρι όσον αφορά την ενδυμασία τους  στην παραλία τι θα τους έλεγες ;

Θα τους έλεγα στη παραλία να είναι πολύ απλές και το μόνο που χρειάζονται είναι το μαγιό αυτό που θα της κάνει να νιώθουν όμορφα χωρίς πολλά πολλά., Και ένα απλό ωραίο τζιν σορτς.

–Έρχεσαι συχνά στην Κρήτη; Τι σου λείπει από το νησί ;

Στην  Κρήτη έρχομαι στις γιορτές και φροντίζω όπου και να είμαι το καλοκαίρι, να περάσω από το νησί μας. Γιατί στην Αθηνά μου λείπει πάρα πολύ ότι δεν μπορώ ανά πάσα στιγμή να δω τη θάλασσα που τόσο αγαπώ, και μου  λείπει πολύ το φαγητό της μαμάς μου γιατί είναι τόσο καλή μαγείρισσα σε αντίθεση μ έμενα που ακόμα δυσκολεύομαι να φάω τα φαγητά μου.

Πηγή: neakriti.gr