ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΕΥΓΑΣ: «Θεωρούμε τα στελέχη μας το πιο σημαντικό κεφάλαιο της ΝΔ»


Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ισχυρή προσωπικότητα, με κύρος και αυτοπεποίθηση, ο Γραμματεάς Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, έχει δώσει σοβαρά δείγματα δημιουργίας. Στη συνέντευξη που ακολουθεί, απαντάει σε καίρια ερωτήματα και αναφέρεται στην παράταξη.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε άρθρο πρώην μετακλητών υπαλλήλων του ΣΥΡΙΖΑ στον Guardian. Για άλλη μια φορά είναι ενάντια στο γενικό καλό της χώρας μας. Θα ήθελα τη γνώμη σας. 

Δεν είναι η πρώτη φορά, που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να δυσφημίσουν τη χώρα στο εξωτερικό, σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου η Ελλάδα θεωρείται πρότυπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και μετά την επιτυχία της κυβέρνησης να αποτρέψει την είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών ύστερα από την προτροπή της Τουρκίας. Είναι μια καταδικαστέα πρακτική που απ’ ότι φαίνεται και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, δεν προσδίδει και κάτι στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως τους προκαλεί ζημιά, αλλά είναι σημαντικότερη η ζημιά που προκαλείται στην πατρίδα μας. Αυτή την περίοδο, όλοι θα πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις, για το καλό της Ελλάδας.

Η Τουρκία έχει τεράστια προβλήματα. Ωστόσο διατηρεί την ένταση. Από την άλλη τόσο ο υπουργός εξωτερικών όσο και ο Πρωθυπουργός με τις ενέργειες τους δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Πως πιστεύετε ότι θα αντιδράσει τους επόμενους μήνες; 

Η Τουρκία βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Η πολιτική που ακολουθεί απέναντι στη χώρα μας την αφήνει έκθετη στη διεθνή κοινότητα. Όλοι  ελπίζουμε ότι θα επιλέξει το δρόμο, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου που είναι προς όφελος και της ίδιας, αλλά και της Ελλάδας, όπως και της ευρύτερης περιοχής. Σήμερα όλοι οι μεγάλοι παίκτες στο γεωπολιτικό στερέωμα, στέκονται στο πλευρό της χώρας μας και να είστε σίγουρος, ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον. Ας ελπίσουμε ότι η Τουρκία δεν θα θελήσει, να δοκιμάσει στο μέλλον την ισχύ της Ελλάδας!

Σε λίγο συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης από τη ΝΔ και έχουν γίνει πολλά θετικά για την πατρίδα μας σε πολλούς τομείς. Οι πολίτες το καταλαβαίνουν και το δείχνουν στις δημοσκοπήσεις. Υπάρχει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών;

Η συζήτηση για τις πρόωρες εκλογές έχει λήξει, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό! Όπως τόνισε και ο ίδιος η κυβέρνηση έχει σήμερα ένα σημαντικό κεφάλαιο που δεν σκέφτεται να το σπαταλήσει, αλλά να το επενδύσει. Και έτσι πρέπει να γίνει! Βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας. Τα έχουμε πάει άριστα όσον αφορά την υγειονομική κρίση και μπροστά μας έχουμε να γιατρέψουμε τις πληγές, που θα αφήσει αυτή η κρίση, στην οικονομία. Όλη η κυβέρνηση εργάζεται, προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και προς την κατεύθυνση της υλοποίησης όλων των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν την οικονομία στην ανάπτυξη, σε νέες θέσεις εργασίας και στη βελτίωση, τους εισοδήματος ολων μας.

Θα ήθελα να μου πείτε που είμαστε στην υπόθεση Novartis και αν θα έχουμε εξελίξεις σύντομα..

Δυστυχώς δεν προλαβαίνουμε τις εξελίξεις….οι οποίες είναι καταιγιστικές τις τελευταίες εβδομάδες. Η προανακριτική για την διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis έφερε στην επιφάνεια σκοτεινές πλευρές του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία. Κορυφαία στελέχη του μιλούν για “μαγαζιά” και “παραμαγαζα”, όπου στήθηκε μια σκευωρία, προκειμένου να ενοχοποιήσουν αντιπάλους, δίχως στοιχεία. Τελικά αποδεικνύεται ότι τα μόνα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Novartis, είναι τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, που την έστησαν. Σύντομα θα υπάρξει το πόρισμα της προανακριτικής και τον λόγο από εκεί και πέρα, θα τον έχει η δικαιοσύνη!

Ποια ειναι η στρατηγική επικοινωνίας που ακολουθείτε. Υπάρχουν περιπτώσεις που αλλάζετε το αρχικό σας πλάνο;

Η στρατηγική μας από την πρώτη στιγμή ανάληψης της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, είναι η υπηρέτηση της αλήθειας. Ούτε ως αντιπολίτευση, αλλά ούτε και ως κυβέρνηση την κρύψαμε. Η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση υποσχέθηκε τα λιγότερα και ως κυβέρνηση, πράττει περισσότερα. Το έργο της επιβραβεύεται από τους Έλληνες πολίτες και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, στον ίδιο ρυθμό παρά τα προβλήματα, που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός. Όσον αφορά την επικοινωνία, αυτή είναι μια δυναμική διαδικασία, που επηρεάζεται, από τα γεγονότα. Ασφαλώς και έχουν υπάρξει αλλαγές στα πλάνα, αλλά δεν έχει αλλάξει η ουσία, οι αρχές και αξίες της πολιτικής μας!

Έχετε αφιερώσει χρόνο στην εκπαίδευση ανθρώπων της Νέας Δημοκρατίας πάνω στην επικοινωνία. Ποιές ήταν οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε;

Θεωρούμε τα στελέχη μας, το πιο σημαντικό κεφάλαιο, της Νέας Δημοκρατίας. Είναι οι άνθρωποί μας, που μας εκπροσωπούν, στις τοπικές κοινωνίες, στους χώρους εργασίας, σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής. Είναι οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και έφεραν νικηφόρα αποτελέσματα. Επενδύουμε σε αυτούς μέσω των Πολιτικών Ακαδημιών. Οι δυσκολίες υπήρχαν την εποχή της κορύφωσης της πανδημίας, όπου αναγκαστήκαμε να διακόψουμε την λειτουργία τους, για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Με την χρήση της τεχνολογίας όμως έχουμε ξεκινήσει και πάλι και θα συνεχίσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, την επιμόρφωση των στελεχών μας