Είσαι έγκυος; Αυτές είναι οι θεραπείες ομορφιάς που πρέπει να αποφύγεις

Κάθε γυναίκα που είναι έγκυος νομίζει ότι δε θα μπορεί να κάνει τα πράγματα που μέχρι πρότινος έκανε. Αυτό φυσικά δεν ισχύει. Αν γυμναζόταν για παράδειγμα, μπορεί να συνεχίσει τη γυμναστική της αφού συμβουλευτεί το γιατρό της που θα την καθοδηγήσει. Αν περιποιόταν τον εαυτό της θα συνεχίσει να το κάνει απλά με μεγαλύτερη προσοχή. Υπάρχουν δηλαδή κάποιες θεραπείες ομορφιάς που οι ειδικοί συνιστούν στις εγκυμονούσες να μην τις κάνουν γιατί μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

  • Βάψιμο μαλλιών. Κάθε γιατρός  βέβαια έχει την άποψή του και καλό είναι να τον ακούσετε. Κάποιοι βέβαια είναι κάθετοι και δεν επιτρέπουν στις έγκυες γυναίκες να βάφουν τα μαλλιά τους ειδικά το πρώτο τρίμηνο που θεωρείται το πιο επικίνδυνο. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και οι φυτικές βαφές.
  • Θεραπείες κατά της ακμής. Ειδικά ό,τι αφορά σε χάπια. Καλύτερα να γεννήσεις και μετά να τις ακολουθήσεις αν είναι τόσο μεγάλη ανάγκη.
  • Σάουνα. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του εμβρύου σου.
  • Μπότοξ και υαλουρονικό. Οι ενέσιμες θεραπείες επειδή μεταβολίζονται στο συκώτι, καλό είναι να αποφεύγονται τους 9 μήνες εγκυμοσύνης.