“ΕΓΩ ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ” στην παδική σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ | ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

 

ΕΓΩ ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ

Της ΜΑΡΙΒΙΤΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Το βιβλίο ζωντανεύει για πρώτη φορά στη σκηνή

TRAILER: https://bit.ly/49uhJrn

    Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του «Από Μηχανής» Θεάτρου παρουσιάζει την παράσταση «Εγώ το ξωτικό» βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Μαριβίτας Γραμματικάκη, θεατρική διασκευή της ιδίας, και σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πώς είναι, άραγε, η ζωή ενός ξωτικού;

Είναι πράγματι υπέροχη, γεμάτη αστερόσκονη, παιχνίδια καραμέλες και σοκολατένια κέικ, ταξίδια με έλκηθρα πάνω στους πάγους και χιλιάδες ζαχαρωτά;

Αν θέλετε να μάθετε, δεν έχετε παρά να τρυπώσετε στο δάσος των Χριστουγέννων εκεί όπου έρχεται κάθε χρόνο ο σάκος με τα γράμματα των παιδιών και μπαίνουν μπρος οι μηχανές για να ετοιμαστούν τα δώρα και να δείτε την ιστορία του Ντελφ, ενός μοναδικού ξωτικού που θα λατρέψετε!

Τί θα συμβεί όμως όταν την τελευταία νύχτα που όλα πρέπει να είναι έτοιμα, το γκρινιάρικο ξωτικό Μουρμούρ σταματήσει τις μηχανές, μπερδέψει τα γράμματα των παιδιών και φέρει τα πάνω – κάτω καθώς όπως λέει τα ξωτικά είναι εκείνα που κουράζονται όμως ο Αϊ-Βασίλης παίρνει όλη τη δόξα; Τι δώρα θα μοιράσει τώρα ο Αϊ-Βασίλης;

Τρυφερή, αστεία και συγκινητική η ιστορία αυτή θα ταξιδέψει τους μικρούς μας φίλους στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλος από την ίδια την αγάπη και τη χαρά της προσφοράς!

Μια όμορφη παράσταση γι' αυτούς που πιστεύουν στην αγάπη των Χριστουγέννων για παιδιά Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείου, Α' & Β' Δημοτικού, σε πρωτότυπη θεατρική διασκευή από τη συγγραφέα Μαριβίτα Γραμματικάκη η οποία παίζεται για πρώτη φορά στην ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του «Από Μηχανής» Θεάτρου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο/διασκευή: Μαριβίτα Γραμματικάκη

Σύμβουλος ρεπερτορίου/δραματολόγος: Αλεξάνδρα Λιακοπούλου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς

Μουσική/Μουσική διδασκαλία: Μαρίνα Χρονοπούλου

Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης

Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Κυρμιζάκη

Φωτισμοί: Βλάσσης Θεοδωρίδης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιαννέτος Χατζηνικολάου, Εύα Κλουβάτου

Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Trailer: Δάφνη Δρακούλη

Καλλιτεχνική επιμέλεια γραφιστικών: Λήδα Αλεξανδρή

Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου

Οργάνωση παραγωγής: ΈΩΣ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

Παίζουν (αλφαβητικά)

Τιγκράν Αμπραμιάν, Άννα Ελεφάντη, Εύα Κλουβάτου , Νίκος Παλιούρας, Νεφέλη Τζεβελέκη.

Το ομότιτλο βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ

Πληροφορίες Παράστασης

Παραστάσεις: Από Σάββατο 18 Νοεμβρίου έως Σάββατο 27 Ιανουαρίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Κάθε Σάββατο στις 11:30 & στις 15:00

Μετά τις 07/01/2024 κάθε Σάββατο στις 11:30

Καθημερινές για σχολεία

Έκτακτες παραστάσεις εορταστικής περιόδου

26/12, 27/12, 28/12, 29/12 στις 11.30 π.μ.

2/1, 3/1, 4/1, 5/1 στις 11.30 π.μ.

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 10€

Ομαδικές κρατήσεις:: 8€ (ομαδικά 20 ατόμων)

Διάρκεια παράστασης:  70 λεπτά (με διάλειμμα)

Προπώληση εισιτηρίων: More.com (Viva.gr)

https://www.more.com/theater/ego-to-ksotiko/

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 5232097

Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία

ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

Τηλέφωνα: 210 3803197, 2111180889, 6948727275

(Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00-14.00)

Email: [email protected]

Από Μηχανής Θέατρο

Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, Αθήνα
(Σταθμός μετρό: Μεταξουργείο)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 5232097

Facebook | https://amtheater.gr/  | Instagram

Το «Από Μηχανής» Θέατρο υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Άννας Ελεφάντη και του Δημήτρη Μυλωνά, εγκαινιάζει την ίδρυση της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ και στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει επίσης δύο ακόμη παραστάσεις «Ο αόρατος Τονίνο» και «Το Ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο στολίδι».

«Ο αόρατος Τονίνο»: η παράσταση είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Τζάνι Ροντάρι, σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μυλωνάς που υπογράφει τη θεατρική διασκευή του πολυαγαπημένου βιβλίου του Ροντάρι καθώς και τους στίχους των τραγουδιών, μαζί με 5 ηθοποιούς και τη συνοδεία πρωτότυπης μουσικής, στήνουν μια παράσταση ευρηματική, ευφάνταστη, αστεία και συγκινητική για τη φιλία, την ειλικρίνεια, την ενσυναίσθηση αλλά και τη μοναξιά σε κάθε ηλικία η οποία απευθύνεται σε παιδιά Παιδικών σταθμών, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

Πρεμιέρα: Σάββατο 21 Οκτωβρίου

 

«Το Ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο στολίδι» (Η ωραιότερη αντιπολεμική ιστορία στην καρδιά των Χριστουγέννων): Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση, θεατρική διασκευή της ιδίας και σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.

Η πολυβραβευμένη κι υποψήφια για το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 2024 Αγγελική Δαρλάση ορμώμενη από τη συγκλονιστική ιστορία της χριστουγεννιάτικης εκεχειρίας του 1914 στο Δυτικό Μέτωπο στήνει τη δική της συγκινητική ιστορία για τη γνωριμία δυο αγοριών που η μοίρα τους έφερε να πολεμούν σε αντίπαλο στρατόπεδο. Με ευαισθησία, χιούμορ κι ειλικρίνεια μιλά κατευθείαν στην καρδιά των παιδιών για τον πόλεμο και τη σημασία του να αναζητούμε τις γέφυρες που μας ενώνουν.

Η πρωτότυπη θεατρική διασκευή που υπογράφει, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του «Από Μηχανής» Θεάτρου σε μια ευφάνταστη και συγκινητική παράσταση 4 ηθοποιών με συνοδεία πρωτότυπης μουσικής και σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, η οποία απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού.

Πρεμιέρα: 19 Νοέμβριου 2023

Τα παιδιά παίζουν, οι ηθοποιοί παίζουν, η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του «Από Μηχανής» Θεάτρου παίζει, ας γίνουμε λοιπόν μαζί, μικροί, μεγάλοι και μεγαλύτεροι συνδημιουργοί μιας παιγνιώδους σκηνικής περιπέτειας που παρεμβαίνει, προβληματίζει, γεφυρώνει, διασκεδάζει.

Ας παίξουμε λοιπόν!