Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την laser αποτρίχωση;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αφαιρέσετε τις ανεπιθύμητες τρίχες και οι περισσότεροι είναι εύκολοι και φθηνοί, αλλά δεν οδηγούν σε μακροχρόνια αποτελέσματα. Μέθοδοι αποτρίχωσης όπως η αποτρίχωση με κερί, με χρήση ξυράφι, συσκευής αποτρίχωσης, χημική αποτρίχωση κτλ έχουν ως αποτέλεσμα τη χονδροποίηση των τριχών, οι οποίες μπορεί να αναπτυχθούν και να σχηματίσουν θύλακες. Από τη χημική αποτρίχωση είναι πιθανή και κάποια αλλεργική αντίδραση.
Για να αφαιρεθεί μόνιμα η τρίχα, πρέπει να καταστραφεί ο θύλακας της και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την laser αποτρίχωση.
Είναι η laser αποτρίχωση επώδυνη διαδικασία;

Ο γρήγορος και ανώδυνος αποχωρισμός των ανεπιθύμητων τριχών μπορεί να γίνει μόνο με την laser αποτρίχωση, ανεξάρτητα από τον τύπο ή το χρώμα του δέρματος. Για τη διαδικασία χρησιμοποιείται συνήθως το σύστημα λέιζερ Elite+, που συνδυάζει δύο λέιζερ - το λέιζερ Αλεξανδρίτη και το λέιζερ Nd:YAG. Το πρώτο λειτουργεί αποτελεσματικά στις πιο ελαφριές και λεπτές τρίχες και στο δέρμα του φωτότυπου I-IV. Το δεύτερο λέιζερ είναι αποτελεσματικό για το δέρμα των φωτότυπων V και VI και ακόμη και για πιο σκούρο δέρμα.
Κατά την αποτρίχωση, η χρωστική ουσία στους άξονες των τριχών απορροφά το φως που εκπέμπει το λέιζερ. Η μετατροπή της σε θερμική ενέργεια οδηγεί στην εξάλειψη της τρίχας.

Η διαδικασία δίνει καλά αποτελέσματα ακόμη και σε δυσπρόσιτα σημεία του σώματος, όπως τα αυτιά.
Επειδή η θεραπεία με λέιζερ δεν είναι επεμβατική ιατρική διαδικασία, δεν προκαλεί τραυματισμό ή οποιοδήποτε πόνο. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αισθάνεστε μόνο ελαφρά ενόχληση τα πρώτα λεπτά.
Η διάρκεια της διαδικασίας εξαρτάται από το μέγεθος της περιοχής που υποβάλλεται σε θεραπεία. Μπορεί να διαρκέσει 5 λεπτά ή να διαρκέσει 3-5 ώρες. Ο χρόνος για την αποτρίχωση στο πηγούνι, τις μασχάλες ή πάνω από το άνω χείλος είναι μικρότερος.
Πόσο διαρκεί η laser αποτρίχωση;
Η αποτελεσματική απομάκρυνση μιας περιοχής από τις ανεπιθύμητες τρίχες απαιτεί συνεδρίες που πρέπει να επαναλαμβάνονται. Ο αριθμός καθορίζεται από την περιοχή, την ποιότητα της τρίχας και άλλους παράγοντες όπως το βάρος, η ηλικία, ο μεταβολισμός, οι ορμόνες κλπ.
Τις περισσότερες φορές απαιτούνται 6 έως 8 θεραπείες. Με αυτόν τον τρόπο το λέιζερ θα φτάσει σε όλες τις τρίχες, καθώς ο κύκλος ζωής τους περιλαμβάνει 3 επαναλαμβανόμενες φάσεις.
Η αποτρίχωση προσώπου με λέιζερ γίνεται συνήθως κάθε 30 ημέρες και η αποτρίχωση σώματος με λέιζερ κάθε 40-50 ημέρες. Συνιστάται το διάστημα μεταξύ των συνεδριών να είναι μεταξύ 4-10 εβδομάδων.
Τι πρέπει να κάνουμε μετά την laser αποτρίχωση;
Μετά τη διαδικασία laser αποτρίχωση, συνιστάται να:
1. Να μην βρέχεται την περιοχή που έχει υποστεί θεραπεία για 12 ώρες
2. Να μην κάνετε χρήση σάουνας ή ατμόλουτρο για 3-4 ημέρες
3. Να αποφύγετε το σολάριουμ και στην έκθεση στον ήλιο να χρησιμοποιείται υποχρεωτική αντηλιακό SPF 30+.
Τα σύγχρονα συστήματα λέιζερ δεν απαιτούν τη μετέπειτα χρήση κρεμών και άλλων προϊόντων μετά τη διαδικασία.
Δεν πρέπει να αναμένεται ότι οι τρίχες θα πέσουν αμέσως μετά την αποτρίχωση, συνήθως απαιτούνται 10-14 ημέρες. Μετά την πρώτη συνεδρία, ορισμένα τριχοθυλάκια πεθαίνουν και άλλα ατροφούν, γεγονός που εξωτερικά γίνεται αντιληπτό ως λέπτυνση των τριχών και επιβράδυνση της ανάπτυξής τους.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της laser αποτρίχωση;
Η διαδικασία laser αποτρίχωση είναι κατάλληλη για γυναίκες και άνδρες όλων των τύπων και χρωμάτων δέρματος. Τα κύρια πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με λέιζερ είναι τα εξής:
1. Έχουμε επίτευξη ενός αποτελέσματος που διαρκεί στον χρόνο
2. Δεν υπάρχουν αλλεργικές αντιδράσεις, ερεθισμοί ή μολυσματική θυλακίτιδα
3. Ικανότητα του φωτός λέιζερ να επηρεάζει γρήγορα τις υπάρχουσες φλεγμονώδεις διεργασίες,
4. Αποκλεισμός της πιθανότητας το δέρμα να αντιδράσει αντίστροφα, διεγείροντας την ανάπτυξη της τριχοφυΐας.
Παρά την αποτελεσματικότητα της αποτρίχωσης με λέιζερ, δεν υπάρχει αέναη αποτρίχωση, καθώς η ανάπτυξη της τρίχας ξεκινά εκ νέου στο δέρμα από τα γεννητικά κύτταρα. Ως εκ τούτου, απαιτούνται περιοδικά και νέες χρήσεις αποτρίχωσης με λέιζερ.