Γυναίκα εξομολογείται: «Θα ήθελα ένα ακόμη παιδί αλλά είμαι ήδη στα όριά μου με το πρώτο»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Ξεχασμένο σε ένα συρτάρι με τα μπλουζάκια του γιου μου που τώρα είναι 2 ετών, βρήκα ένα ζιπουνάκι. Και δεν μπορούσα παρά να χαμογελάσω στη θέα του. Θυμήθηκα πώς ήταν όταν ήταν μωράκι - ήταν τόσο μικροσκοπικός.

Όταν με τον σύζυγό μου συζητούσαμε για παιδιά, είχαμε συμφωνήσει να προσπαθήσουμε να μην έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ τους. Είχαμε πει ακόμη, να βάζαμε μπροστά για το δεύτερο παιδί μόλις ο γιος μας έκλεινε τα δυο του χρόνια. Που σημαίνει αυτό το καλοκαίρι... Μόνο που δεν είμαι έτοιμη!

Δεν φταίει το οικονομικό, είμαστε καλά ευτυχώς. Και σωματικά όμως είμαι μια χαρά. Είχα εύκολη εγκυμοσύνη στον γιο μου. Συναισθηματικά και ψυχικά ωστόσο δεν είμαι έτοιμη!

Λατρεύω το παιδί μου. Είναι γλυκός, έξυπνος και έχει ευγένεια μέσα του. Με κάνει να χαμογελώ πιο πολύ και να τον αγαπάω κάθε μέρα περισσότερο. Πραγματικά έκανε τη ζωή μου καλύτερη. Αλλά είναι 2 ετών και είμαι ήδη στα όριά μου.

Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να του εξηγήσω ότι το να δαγκώνει είναι λάθος. Προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη κάθε φορά που με χτυπάει. Και νιώθω λες και κέρδισα το λαχείο όταν τρώει όλο του το φαγητό. Είναι τόσο ανεξάρτητο παιδί μα και ξεροκέφαλο ταυτόχρονα!

Πριν λίγες μέρες προσπαθούσα να ηρεμήσω και αναγκάστηκα να παραδεχτώ στον εαυτό μου ότι δεν μπορώ να αναλάβω μια επιπλέον ευθύνη αυτόν τον καιρό. Δεν μπορώ να κάνω δεύτερο παιδί. Και δεν πειράζει.

Φυσικά και μου λείπει όταν νανούριζα το αγοράκι μου στην αγκαλιά μου. Η μωρουδίστικη μυρωδιά του. Το ότι έμενε σε μια θέση για παραπάνω από 30 δευτερόλεπτα. Τα γέλια του, το νυσταγμένο του χαμόγελο και η τρυφερότητά του. Ναι, όλα αυτά μου λείπουν αλλά δεν νιώθω έτοιμη να τα ζήσω ξανά.

Τα δυο χρόνια είναι δύσκολη ηλικία. Η φαντασία του είναι αχαλίνωτη και μου αρέσει που είμαι μάρτυρας κάθε φορά που ανακαλύπτει κάτι. Μεγαλώνει με κάθε λέξη που μαθαίνει και τώρα με αγκαλιάζει επειδή το θέλει πραγματικά. Είναι υπέροχη περίοδος αλλά εξαιρετικά δύσκολη.

Και ναι, ξέρω ότι κάθε ηλικία έρχεται με τις δικές της προκλήσεις και ότι όσο τα σκέφτομαι έτσι ποτέ δεν θα αποφασίσω για δεύτερο παιδί, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι όταν ψυχολογικά δεν είμαι έτοιμη.

Αν μου τύχαινε θα το λάτρευα και θα το πρόσεχα όπως κάνω με τον γιο μου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να το προσπαθήσω άμεσα.»

Πηγή: herviewfromhome.com