Συγκλονίζει γυναίκα με αλωπεκία και διπλή μαστεκτομή: «Όλη μου η ζωή άλλαξε την ημέρα που αποφάσισα ότι δεν άντεχα άλλο»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η 27χρονη σήμερα Marisa Kimmel από τα 9 της χρόνια πάσχει από αλωπεκία. Για ολόκληρα χρόνια πάλευε με την τριχόπτωση και προσπαθούσε να κρύψει τα συμπτώματά της. Φοβόταν πολύ για το πώς θα είναι η ζωή της. Για το αν θα αγαπηθεί από κάποιον άνδρα, αν θα κάνει οικογένεια. Στα 19 της χρόνια πήρε τη μεγάλη απόφαση και ξύρισε το κεφάλι της καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής της έβλεπε τα μαλλιά της να την εγκαταλείπουν λίγο λίγο.  Στο πλευρό της στεκόταν πάντα ο σύντροφος και μετέπειτα σύζυγός της Drew.

Ωστόσο, το 2019, οι γιατροί της ανακάλυψαν ότι είχε παθολογική μετάλλαξη στο γονίδιο BRCA1, το οποίο οδηγεί σε υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του στήθους και των ωοθηκών. Την είδηση την έμαθε έξι μήνες ύστερα από τη γέννηση του πρώτου παιδιού της και έτσι η ίδια πήρε την απόφαση να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή ως κίνηση πρόληψης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marisa Kimmel (@marisakimmel)

Σήμερα φωτογραφίζεται τόπλες και δε διστάζει να δείξει τις ουλές της προκειμένου να στείλει ένα δυνατό μήνυμα για το τι σημαίνει πραγματικά αποδοχή.

Η Marissa Kimmel σημειώνει χαρακτηριστικά στο προσωπικό της προφίλ της στο Instagram ότι όλα τα σώματα είναι όμορφα και πως τα στερεότυπα της κοινωνίας όσον αφορά την ομορφιά πρέπει να αλλάξουν. «Θέλω να θυμίσω στους ανθρώπους πως τα σώματά μας είναι όμορφα και μοναδικά και δεν υπάρχει σωστή και λάθος εμφάνιση. Για πολλά χρόνια έδινα σημασία για το πώς θα αντιμετωπίσει ο κόσμος με το πώς έδειχνα. Προσπαθούσα να κρύψω την τριχόπτωση μου, ώστε οι άλλοι να με βλέπουν όμορφη. Ώσπου όλη μου η ζωή άλλαξε την ημέρα που αποφάσισα ότι δεν άντεχα άλλο».

Πηγή: infowoman