Συγκλονιστικό: «Έχω πιάσει τη μητέρα μου να νιώθει ενοχές που με κράτησε»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη στα «Μεσάνυχτα» ήταν την Τετάρτη ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε μία σπάνια προσωπική εξομολόγηση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον πατέρα του, στην απουσία του – δεν ξέρει καν πού είναι, όπως τόνισε – αλλά και στον αγώνα της μητέρας του να τον μεγαλώσει μόνη της.

«Μεγάλωσα σε μονογονεϊκή οικογένεια. Είμαι προϊόν ενός καλοκαιρινού έρωτα στην Σκιάθο. Η μητέρα μου εκείνη την εποχή ήταν σε μια μετάβαση στην καριέρα της κι είχε πάει στο Λονδίνο. Ο, τι κατάφερε, το προσπαθούσε μόνη της. Το 1981 είπε να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή μόνη στο εξωτερικό. Το καλοκαίρι του 1986 επέστρεψε στην Ελλάδα, δούλευε στην Σκιάθο, γνώρισε τον πατέρα μου και προέκυψα εγώ. Στη συνέχεια δεν ταίριαξαν», ανέφερε αρχικά,

Και συνέχισε: «Δεν έχω επαφή με τον πατέρα μου, δεν ξέρω πού είναι. Δεν έχουμε ζήσει ποτέ μαζί. Η μητέρα μου σήκωσε το βάρος μόνη της, τη θαυμάζω πολύ για αυτό, πήρε την απόφαση να με κρατήσει, να με γεννήσει και να μεγαλώσει μόνη της. Τον πατέρα μου τον έχω δει ελάχιστες φορές, αλλά δεν του κρατώ κακία. Έχω πολλά χρόνια να τον δω».

«Οι επιλογές στη ζωή πρέπει να είναι αυτές που θέλουμε και επιθυμούμε. Έκανε τις επιλογές του. Έχω πιάσει τη μητέρα μου να νιώθει ενοχές για την επιλογή της αυτή. Το έχω αισθανθεί. Εγώ τη θαυμάζω γι’ αυτή την επιλογή της. Αυτή ήταν η δική της δύναμη. Κι έπειτα και η δική μου. Αυτή η κατάσταση δεν είναι ένα δράμα, είναι μια κατάσταση που την αγκαλιάζεις», προσέθεσε ο κ. Κυρανάκης.

Για να συμπληρώσει: «Φυσικά, κι είχα την έλλειψη του πατρικού προτύπου, και αυτός είναι ένας λόγος που κι εγώ θέλω να κάνω δική μου οικογένεια. Αλλά αυτή η έλλειψη σου δίνει δύναμη σε άλλα πράγματα, να σταθείς στα πόδια σου γρήγορα και να παίρνεις αποφάσεις. Είχα ερωτήματα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν απαντήθηκαν από την αρχή. Είχα απορίες αλλά είναι μια κατάσταση την οποία έχει αποδεχτεί».

Πηγή: infowoman