«Ο χήρος πατέρας μου αρραβωνιάστηκε μία γυναίκα 5 χρόνια μεγαλύτερή μου – Με έκανε…» – Aληθινή ιστορία


Η μητέρα της έφυγε από καρκίνο και ο πατέρας της 3 χρόνια μετά γνώρισε μία άλλη γυναίκα, αρκετά μικρότερή του. Για την ακρίβεια 5 χρόνια μεγαλύτερή της, την οποία αρραβωνιάστηκε. Η σχέση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της κόρης, αλλά και των υπόλοιπων συγγενών, αλλά εκείνος επέλεξε να ακολουθήσει τη νεαρή σύντροφό του και να κάνει πέρα ακόμα και την ίδια του την κόρη. Μία ιστορία που εξοργίζει.

«Η μητέρα μου έφυγε από καρκίνο πριν 7 χρόνια. Για τρία ολόκληρα χρόνια πάλευε γενναία με την παλιαρρώστια. Ο πατέρας μου κι εγώ ήμασταν δίπλα της και όταν ο ένας λύγισε, ο άλλος ήταν εκεί για να τον σηκώσει. Γιατί η μαμά μάς ήθελε δυνατούς.

Μας ήθελε, όμως, κι ενωμένους και αυτή ήταν και η τελευταία της επιθυμία: να μείνουμε ενωμένοι! 7 χρόνια μετά και αναρωτιέμαι αν η μητέρα μου είχε κάποιου είδους προαίσθημα ή έβλεπε τι θα γινόταν στο μέλλον και ήθελε να το προλάβει. Αλλά δεν τα κατάφερε. Και η επιθυμία της δεν έγινε πραγματικότητα.

Με τον πατέρα μου τα τελευταία δύο χρόνια δεν μιλάμε. Για την ακρίβεια, δεν βλεπόμαστε καν. Εκείνος αποφάσισε να τραβήξει το δρόμο του να φτιάξει μια νέα ζωή, στην οποία εγώ η κόρη του δεν είχα θέση.

Όλα ξεκίνησαν όταν 3 χρόνια μετά το θάνατο της μητέρας μου γνώρισε μια άλλη γυναίκα. Αυτό για εμένα δεν θα ήταν πρόβλημα. Καταλαβαίνω πως στα 60 του είχε και αυτός ανάγκη από μια συντροφιά. Κι εγώ η ίδια τον ενθάρρυνα σε αυτό.

Όμως ποτέ δεν φανταζόμουνα πως θα έβρισκε συντροφιά σε μια 30χρονη κοπέλα. Σε μία που με περνάει μόλις 5 χρόνια. Στην αρχή δεν μου είχε μιλήσει για εκείνη. Έβλεπα, όμως, στη συμπεριφορά του μια αλλαγή. Ήταν χαρούμενος, μιλούσε κρυφά στο τηλέφωνο και πολλά βράδια δεν επέστρεφε στο σπίτι.

Μετά, η αλλαγή ήρθε στην εμφάνισή του. Άρχισε να ντύνεται νεανικά. Πούλησε το οικογενειακό αυτοκίνητο και αγόρασε ένα σπορ. Γράφτηκε στο γυμναστήριο, ξεκίνησε διατροφή, έχασε κιλά, έβαψε τα μαλλιά του, μέχρι που άνοιξε λογαριασμό και στο Instagram. Το προφίλ του εκεί το είχε ιδιωτικό και όταν του έκανα αίτημα δεν με αποδέχτηκε παρόλο που του το ζητούσα.

Με τη θεία μου – και αδελφή του – ήμασταν πια πεπεισμένες πως είχε βρει μεν γυναίκα, αλλά σίγουρα δεν ήταν κάποια της ηλικίας του ή κοντά στην ηλικία του. Και πέσαμε μέσα. Μια μέρα ο θείος μου τον πέτυχε τυχαία με μια νεαρή κοπέλα σε καφετέρια. Και αυτό που είδε, δεν του άρεσε.

Μίλησα στον πατέρα μου και δεν αρνήθηκε τη σχέση του με μία 27χρονη – τότε – κοπέλα. «Θα μπορούσε να είναι κόρη σου» του, είπα. Αλλά εκείνος μου δήλωσε πως είναι ερωτευμένος. Και εκείνη. Ήλπιζα να ήταν μια τρέλα. Μια κρίση της ηλικίας του, πως έφταιγε που είναι και χήρος. Αλλά δεν ήταν.

Ο πατέρας μου πριν 2 χρόνια μας ανακοίνωσε τον αρραβώνα του με εκείνη. Έκλαψα, φώναξα, του είπα πως δεν συμφωνώ πως αν δεν την χωρίσει, θα με χάσει. Και με έχασε!

Ο πατέρας μου είναι τυφλός από έρωτα για εκείνη. Μπροστά σε αυτόν τον έρωτα, δεν υπολόγισε ούτε το ίδιο του το παιδί. Το μοναδικό του παιδί. Ζει για εκείνη και μόνο. Η αδελφή του και οι υπόλοιποι συγγενείς τού ξεκαθάρισαν πως θα τον ξεγράψουν αν συνεχίσει, αλλά εκείνος παρέμεινε ατάραχος.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά με τη σύντροφό του μετακόμισαν σε άλλη πόλη κι έμαθα πως της άνοιξε και μαγαζί. Ο πατέρας μου είναι οικονομικά άνετος. Δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο. Αν εκείνη τον θέλει για τα λεφτά του ή πραγματικά είναι ερωτευμένη μαζί του. Αλλά πια δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

Μέχρι πριν λίγο καιρό σκεφτόμουν να τον συγχωρήσω, γιατί είναι ο πατέρας μου. Αλλά πλέον δεν με νοιάζει καθόλου. Το μόνο που του ζήτησα, μέσω του δικηγόρου μας, είναι να μου δώσει το μερίδιο της περιουσίας που μου αναλογεί. Τα υπόλοιπα χάρισμά του. Και αυτό δεν το έκανα γιατί με νοιάζουν τα χρήματα, αλλά με κάποιο τρόπο πρέπει να καταλάβει πως υπάρχω κι εγώ. Κατά τα άλλα, ας είναι ευτυχισμένος με την επιλογή του. Κι ας με άφησε έξω από η ζωή του».

Πηγή: infowoman