ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: «Δεν πειράζει, μανούλα»: Η ιστορία μίας μαμάς που δεν μπορούσε να πάρει ούτε ένα κομμάτι τούρτα για τα γενέθλια του γιου της

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μία μητέρα που με δυσκολία τα έβγαζε πέρα δεν της έφταναν τα χρήματα για να πάρει τούρτα για το 6χρονο παιδάκι της που είχε γενέθλια

Ωστόσο, το παιδί κατάφερε να γιορτάσει, χάρη στην ευγένεια και τη μεγαλοψυχία μίας άγνωστης κοπέλας. Μία ιστορία που αποδεικνύει ότι η ανθρωπιά είναι αρετή.

«Ήμουν μέσα σε ένα πολυκατάστημα. Ένιωσα τόσο άσχημα για αυτήν την νεαρή μαμά. Είχε στην αγκαλιά της ένα μωρό και ένα μικρό αγοράκι από το χέρι. Αγόραζε ένα ΚΟΜΜΑΤΙ τούρτα με ένα πακετάκι κεράκια. Το σύνολο πρέπει να ήταν περίπου 5,57 δολάρια. Άρχισε να κοιτά γύρω της και ζήτησε να αφαιρεθούν πράγματα δύο δολαρίων.

«Πρέπει να σιγουρευτώ ότι έχω ακόμη 2 δολάρια για βενζίνη», είπε. Το αγοράκι απάντησε: «Εντάξει μανούλα… Δεν χρειάζομαι τούρτα γενεθλίων. Χρειαζόμαστε τη βενζίνη για να μπορέσεις να με πας στο σχολείο».

Έβαλε πίσω το κουτί με τα κεράκια. Όλοι στην ουρά του καταστήματος άκουσαν και είδαν τι συνέβη, όμως κανείς δεν είπε το παραμικρό.

Σκέφτηκα τη δική μου μητέρα. Και η δική μου έδινε αγώνα, αλλά ποτέ δεν το έδειχνε. Ακόμη κι αν ήταν μία μαμά 16 ετών, εμένα και τον αδελφό μου μας άφηνε έξω από αυτόν. Είναι πάντα η έμπνευσή μου.

«Κυρία, σας έπεσε κάτι»

Χωρίς να σκεφτώ στιγμή, άρπαξα το κουτί με τα κεράκια και μία δωροκάρτα από κατάστημα παιχνιδιών, καθώς και μία δωροκάρτα για βενζίνη. Βγήκα έξω και της είπα: «Κυρία, σας έπεσε κάτι».

«Όχι δεν είναι δικό μου. Μακάρι να ήταν αλλά δεν είναι», μού απάντησε.

Της είπα τότε: «Ναι, είναι δικό σας. Είναι δικό σας γιατί εγώ το πήρα για σας. Θέλω να πάρετε αυτήν την δωροκάρτα για να αγοράσετε δώρο γενεθλίων στον γιο σας και την άλλη για να βάλετε βενζίνη στο αυτοκίνητό σας. Γεμίστε το. Θέλω να σας δώσω κι αυτά τα κεράκια. Κι όταν ο γιος σας θα τα σβήνει, θέλω να κάνετε κι εσείς μία ευχή».

Δεν έχω νιώσει ποτέ πριν πιο όμορφα στη ζωή μου. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και της είπα πως αν ποτέ χρειαστεί κάτι να τηλεφωνήσει.

Την επόμενη μέρα έλαβα αυτό το μήνυμα που έκανε πολύ χαρούμενη:

«Γεια σου, είμαι η Ανίτα από το πολυκατάστημα. Ήθελα να σου γράψω όσο το δυνατό πιο γρήγορα κι έτσι δανείστηκα το τηλέφωνο ενός γείτονά μου απλά για να σου πω ότι αυτό που έκανες σήμερα για μένα και για τον γιο μου θα το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή. Ήθελα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα για τα γενέθλιά του, αλλά μετά βίας τα βγάζουμε πέρα. Σήμερα υπήρξε λίγος θεός μαζί μας και θέλω να ξέρεις ότι ο γιος μου χάρηκε τόσο πολύ που είπε στη δασκάλα του πως μία όμορφη κοπέλα του αγόρασε πράγματα για τα γενέθλιά του. Θα προσεύχομαι πάντα στο θεό να σε προσέχει. Σε ευχαριστώ και πάλι».

Πηγή: infokids.cy