ΚΑΥΣΩΝΑΣ: 5 παιχνίδια στο σπίτι για να δροσιστείτε με τα παιδιά

Δεν χρειάζεστε πισίνα ή θάλασσα για να παίξετε απίθανα παιχνίδια νερού με τα παιδιά σας.

Ο πρώτος μίνι καύσωνας είναι προ των πυλών καθώς το θερμόμετρο θ΄αγγίξει ακόμα και τους 40 βαθμούς το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου η Ελλάδα θα παρουσιάσει την μεγαλύτερη απόκλιση από την μέση τιμή της θερμοκρασίας σε όλο τον κόσμο!

Αν δεν θέλετε να πάτε για μπάνιο σε κάποια παραλία αποφεύγοντας των συνωστισμό λόγω κορονοϊού, μπορείτε και στο σπίτι σας να περάσετε μια χαρά και πολύ δροσερά!

Δεν αναφερόμαστε φυσικά στη χρήση του κλιματιστικού αλλά στα παιχνίδια νερού που μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά σας στην πυλωτή του σπιτιού, στον κήπο, ακόμα και στο μπάνιο.

Εφοδιαστείτε με τον κατάλληλο …εξοπλισμό και ετοιμαστείτε για στιγμές μεγάλης δροσιάς και απόλαυσης.

Σφουγγαροπόλεμος

Πάρτε σφουγγάρια μπάνιου, γεμίστε μερικούς κουβάδες με νερό και ξεκινήστε τον σφουγγαροπόλεμο νερού. Όποιος χτυπηθεί τις περισσότερες φορές από το βρεγμένο σφουγγάρι βγαίνει από το παιχνίδι

Παιχνίδι ψεκασμού

Άλλος ένας καλός τρόπος για να απολαύσετε την καλοκαιρινή μέρα είναι το παιχνίδι ψεκασμού. Θα χρειαστείτε μερικά μπουκάλια ψεκασμού ή άδεια μπουκάλια απορρυπαντικού πιάτων. Δοκιμάστε να παίξετε αυτό το παιχνίδι ως Freeze Tag. Πρέπει να παγώσετε στη θέση του όταν σας ψεκάζουν. Για να ξεπαγώσετε πρέπει να σας δώσει την άδεια αυτός που έχει πετύχει του περισσότερους ψεκασμούς.

Μπαλόνια με νερό

Γεμίστε περίπου 7-10 μπαλόνια με νερό και δέστε τα σε ένα ξύλο ώστε να έχουν μια απόσταση μεταξύ τους. Χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό ρόπαλο, αφήστε τα παιδιά σας να πετύχουν τα μπαλόνια. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση το ένα από το άλλο για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα. Όποιος χτυπήσει (και σπάσει!) τα μπαλόνια θα έχει μια έκπληξη

Παιδική πισίνα

Γεμίστε την παιδική πισίνα ( ή την μπανιέρα σας ) με παγάκια και ζητήστε από τα παιδιά να τα βγάλουν με τα δάχτυλα των ποδιών τους. Εκείνος που αφαιρεί τα περισσότερα παγάκια είναι ο νικητής.

Μπουγέλο με το λάστιχο

Το μόνο που χρειάζεστε γι’ αυτό το παιχνίδι είναι ένα λάστιχο. Αν μάλιστα έχει πιστόλι ώστε να ρυθμίζετε την ένταση του νερού τότε το μπουγέλο θα γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικό. Αν έχετε κήπο μπορείτε να βάλετε το λάστιχο σταθερό με ροή σιντριβανιού και τα παιδιά θα πρέπει να περνούν από κάτω χωρίς να βραχούν.

πηγή:mothersblog.gr