Έτσι θα απαλλαγείς μία και καλή από τα σημάδια της ακμής!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μπορεί να κατάφερες επιτέλους να αποχαιρετήσεις την ακμή, ίσως όμως σου έχει αφήσει ανεπιθύμητα ενθύμια. Το τελευταίο στάδιο αντιμετώπισης της ακμής, η απαλλαγή από τυχον σημάδια που επιμένουν, είναι συχνά και το πιο δύσκολο. Η δερματολόγος MD Ευγενία Καλογεροπούλου σου προτείνει τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους που υπάρχουν σήμερα για να εφαρμόσεις στο ιατρείο αλλά και στο σπίτι.

Dermapen

Το  DermaPen είναι μια σύντομη, ανώδυνη συνεδρία στο ιατρείο που υπόσχεται να βελτιώσει ορατά από την πρώτη κιόλας εφαρμογή την υφή της επιδερμίδα. Το μυστικό όπλο είναι ένα τελευταίας τεχνολογίας εργαλείο που μοιάζει με στυλό, αλλά αντί για γραφίδα διαθέτει πολλαπλές βελόνες μικροσκοπικής διαμέτρου (micro-needling) με την μοναδική ιδιότητα να εισέρχονται απόλυτα κάθετα στο δέρμα προκαλώντας πολλαπλούς, αλλά αόρατους στο γυμνό μάτι, μικροτραυματισμούς με τρία σημαντικά αποτελέσματα που κάνουν πολλούς να το χαρακτηρίζουν ως την εξέλιξη της μεσοθεραπείας. Πρώτον, το πλούσιο σεενυδατικούς παράγοντες υλικό που θα ακολουθήσει εισχωρεί βαθύτερα στα στρώματα της επιδερμίδας μέσω των διόδων που έχουν δημιουργηθεί. Δεύτερον το μηχανικό ερέθισμα της δόνησης ενεργοποιεί τους ινοβλάστες να παράγουν περισσότερο ευεργετικό για την σφριγηλότητα της επιδερμίδας μας κολλαγόνο και ελαστίνη που θα έρθουν να ‘γεμίσουν’ τις ουλές, και μάλιστα όχι μόνο στιγμιαία αλλά για ικανό χρονικό δάστημα μετά την εφορμογή. Και τέλος το δέρμα μας στην προσπάθειά του να επουλώσει τους μικροτραυματιμσούς ανανεώνεται ολοκληρωτικά, αποκαλύπτοντας ένα νέο δέρμα απαλλαγμένο από όσα μας ενοχλούσαν.

Το αποτέλεσμα; Ένα πρόσωπο που δείχνει πιο λαμπερό, υγιές, ομοιόμορφο.

Συστήνονται μίνιμουμ 3 θεραπείες ανά 20ημερο ανάλογα με τη σοβαρότητα και την έκταση του πρόβλήματος και το αποτέλσμσα – ένα πρόσωπο που δείχνει πιο λαμπερό, υγιές, ομοιόμορφο- έρχεται σταδιακά καθώς ενεργοποιούμε και ενισχύουμε φυσικές διαδικασίες των κυττταρων του δερματός μας.

Προτείνεται μάλιστα ιδανικά κάθε συνεδρία να ολοκληρώνεται με ένα πρωτοκολλο φωτοθεραπείας που ενισχύει ακόμη περισσότερο την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, των δύο παραγόντων που καθορίζουν την υφή του δέρματός μας.

Στο σπίτι:

Στο σπίτι μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί μια καλή αναπλαστική καθ’υπόδειξη του δερματολόγου του στα σημεία που πάσχουν, όσες περισσότερες φορές μπορεί μέσα στην ημέρα κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ ώστε να εισχωρεί το προϊον και τα αναπλαστικά συστατικά του στην ουλή. Αυτή η διαδικασία βοηθά και στις δυσχρωμίες, αν έχουμε για παράδειγμα μια μεταφλεγμονώδη υπερ/υπο-μελάχρωση. Και φυσικά δεν παραλείπουμε ποτέ το αντηλιακό μας χειμώνα-καλοκαίρι, για να αποφύγουμε να χειροτερέψουν. 

Μια άλλη πολύ αποτελεσματική θεραπεία που εφαρμόζουμε σε περιπτώσεις ουλών ακμής στο δέρμα είναι τοfractional laser. Μέσω της ενέργειάς του ουσιαστικ΄σ καταστρέφουμε τις ανώτερες στοιβάδες του δερματος αναγκάζοντάς το σε πλήρη ανάπλαση. Συστήνονται 1-2 συνεδρίες με ένα μηνα διαφορά αναλογα με την βαρύτητα και την έκταση του προβλήματος. Ωστόσο η συγκεκριμένη θεραπεία εφαρμόζεται αποκλειστικά τους χειμερινούς μήνες.

Ευχαριστούμε για τις συμβουλές την δερματολόγο MD Ευγενία Καλογεροπούλου του 33 Derma Clinic (www.33dermaclinic.com).

Πηγή: faysbook.gr