3 λάθη για να αποφύγεις όταν λούζεις τα μαλλιά σου


Έχεις σκεφτεί ποτέ πως ο τρόπος που λούζεσαι μπορεί να επηρεάζει την εμφάνιση των μαλλιών σου; Και όμως για να έχεις μεταξένια μαλλιά δεν αποκλείεται να χρειάζεται απλά να κάνεις κάποιες μικρές αλλαγές στον τρόπο λουσίματος. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τι μπορείς να κάνεις στο ντους σου για να έχεις τέλεια απαλά μαλλιά κάθε μέρα!

Μην τρίβεις πολύ τα μαλλιά:
Μπορεί να βιάζεσαι να βγεις από το σπίτι ή απλά να μην έχεις διάθεση και χρόνο αλλά η σημασία του πώς πρέπει να στεγνώσεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα είναι μεγάλη. Το να τρίψεις πολύ έντονα τα μαλλιά με την πετσέτα για να στεγνώσουν δημιουργεί τριβή και μπορεί να κάνει κακό στην τρίχα σου και δεν αποκλείεται τελικά να αφήσει τα μαλλιά σου θαμπά και άτονα. Ο καλύτερος τρόπος να το πετύχεις είναι με ένα γρήγορο «στράγγισμα» για να απαλλαγείς από το περίσσιο νερό και στη συνέχεια ταμπονάροντας τα μαλλιά σου με την πετσέτα για να στεγνώσουν καλύτερα.

Προσοχή στο ζεστό νερό:
Το να λούζεις τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό είναι μια καλή λύση για τους θύλακες της τρίχας. Το ζεστό νερό από την άλλη ενεργοποιεί τους σμηγματογόνους αδένες, το οποίο μπορεί να κάνει τα μαλλιά πιο λιπαρά ειδικά μετά το λούσιμο και καλό είναι να το αποφύγεις.

Mην ξεχνάς: Δεν χρειάζεται να λούζεσαι κάθε μέρα:
για να μην χάσουν τα μαλλιά τους τα φυσικά τους έλαια δεν έχεις παρά να μην λούζεσαι κάθε μέρα αλλά μέρα παρά μέρα. Αν θέλεις να φρεσκάρεις λιγάκι τα μαλλιά σου τότε δεν έχεις παρά να τα ξεκάσεις με ένα ξηρό σαμπουάν που θα τους δώσεις αμέσως άλλη πνοή.

Προσοχή στη σειρά: Πρώτα το μαλακτικό!
Για για να πετύχεις το στιλ μαλλιών που θέλεις, πρέπει να είναι «καθαρά» δηλαδή να μην έχουν υπολείμματα από προϊόντα. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να λούζεσαι κάθε μέρα αλλά πως πρέπει να τα προσέχεις. Για παράδειγμα το μαλακτικό κάνει πιο απαλή την τρίχα σου όμως παράλληλα την «βαραίνει». Εδώ πρέπει να κάνεις την αλλαγή! Άπλωσε πρώτα το μαλακτικό και μετά το σαμπουάν στα μαλλιά σου όταν λούζεσαι και θα έχεις το αποτέλεσμα που ζητάς.

Πηγή: women only