H TÜV AUSTRIA HELLAS πρώτος και μοναδικός φορέας πιστοποίησης του ISO 22716 για τη βιομηχανία καλλυντικών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή περισσότερων από 100 στελεχών από τη Βιομηχανία καλλυντικών, το συμβουλευτικό χώρο και το χώρο των επιχειρήσεων, στέφθηκε η εσπερίδα που διοργάνωσε η  TÜV AUSTRIA HELLAS με θέμα: «Εξελίξεις και νέες τάσεις στην εφαρμογή συστημάτων ποιότητας ορθών βιομηχανικών πρακτικών στην βιομηχανία των καλλυντικών- το Πρότυπο ISO 22716», που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου, 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο TÜV ACADEMY.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο κος Γιάννης Καλλιάς, Γενικός Διευθυντής της TÜV AUSTRIA HELLAS, παρουσιάζοντας ένα βίντεο σχετικά με τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Η κα Φρύνη Θεοδοσίου, Γενική Διευθύντρια του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχάνων & Αντιπροσώπων Αρωμάτων και Καλλυντικών, παρουσίασε τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας  για τους χώρους παραγωγής καλλυντικών, αλλά και στατιστικά στοιχεία για τις τάσεις της αγοράς καλλυντικών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη συνέχεια, ο κος Θεόδωρος Πανταζής, Επικεφαλής Επιθεωρητής της TÜV AUSTRIA HELLAS, ανέλυσε μέσω ενός πρακτικού οδηγού τις απαιτήσεις για την εφαρμογή του προτύπου ISO 22716.

Oκος Χαρίλαος Τσιτούρης ως ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κοσμετολογίας, έλαβε στη συνέχεια το λόγο και με πολύ πρακτικά παραδείγματα ανέλυσε την ουσία της εφαρμογής των απαιτήσεων του προτύπου ISO 22716.   

Τέλος, η κα Μαρία Αγαπητού, αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πιστοποίησης Συστημάτων και Προϊόντων της TÜV AUSTRIA HELLAS, ανέλυσε στους παρευρισκόμενουςτη διαδικασία πιστοποίησης με το πρότυπο ISO 22716 και την αξία της επιθεώρησης από ένα διαπιστευμένο οργανισμό, που διαθέτει καταρτισμένους επιθεωρητές και μεγάλη εμπειρία στις πιστοποιήσεις βιομηχανιών παραγωγής καλλυντικών. Η TÜV AUSTRIA HELLAS είναι ο πρώτος και μοναδικός έως σήμερα φορέας πιστοποίησης που διαπιστεύτηκε από το ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης), σύμφωνα με το πρότυπο ISO 17065 για την επάρκεια του να διενεργεί επιθεωρήσεις σύμφωνα με το πρότυπο ISO22716.

Ο Γενικός Δ/ντής της TÜV AUSTRIA HELLAS δήλωσε με το πέρας της εκδήλωσης: «Η επιτυχία της σημερινής εκδήλωσης αποδεικνύει το δυναμισμό της βιομηχανίας καλλυντικών στη χώρα μας και την ανάγκη για εξωστρέφεια. Παρά την κρίση των τελευταίων ετών ολοένα και περισσότερες νέες προσπάθειες στο χώρο των καλλυντικών αναδύονται και γίνονται επιτυχημένα businessstories. ΗTÜV AUSTRIA HELLAS με την τεχνική της επάρκεια και τη διεθνή αναγνωρισιμότητα του ονόματός της στέκεται αρωγός της επιτυχίας των Ελληνικών εταιρειών του χώρου».