Ξηροδερμία στους αγκώνες; TIPS για απαλλαγείς άμεσα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το τραχύ δέρμα σε αυτή την περιοχή, πολλές φορές είναι αντιαισθητικό και συχνά μπορεί να εμφανίζει έντονο ερεθισμό ή μικρά σπυράκια.

Εκτός από την τακτική απολέπιση και ενυδάτωση, αν θέλετε να απαλλαγείτε από την ενοχλητική ξηροδερμία και να χαρίσετε στο δέρμα σας την απαλότητα που του αξίζει, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τις παρακάτω φυσικές συνταγές που πραγματικά, θα αναζωογονήσουν τους αγκώνες σας.

1. Βάλτε λίγο βούτυρο σε ένα γυάλινο μπολάκι. Τοποθετήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα ώσπου να λιώσει. Στη συνέχεια, το απλώστε και στους δύο αγκώνες επαναλαμβάνοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μπορείτε να τυλίξετε τους αγκώνες σας με λίγη πλαστική μεμβράνη για περίπου 1 ώρα. Στο τέλος ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

2. Το scrub ζάχαρης είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση της ξηρότητας. Αν θέλετε να φτιάξετε μόνες σας το πιο απλό και ανέξοδο scrub θα χρειαστείτε μόνο ⅛ φλιτζάνι ελαιόλαδο και ¼ φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη. Ανακατέψτε τα δύο υλικά σε ένα μικρό γυάλινο μπολάκι ώσπου να ομογενοποιηθούν. Εφαρμόστε το μίγμα στους αγκώνες κάνοντας μασάζ απαλά και ξεπλύνετε μετά από μισή ώρα.

3. Ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού σε ένα φλιτζάνι και προσθέστε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας. Ανακατέψτε τα δύο συστατικά ώσπου να δημιουργηθεί μια παχιά πάστα. Τρίψτε με αυτή τους αγκώνες σας ελαφρά και ξεπλύνετε αφού περάσουν 15 λεπτά περίπου.

Βέβαια, εάν το πρόβλημα δεν υποχωρεί ή αισθάνεστε πόνο μαζί με την ξηρότητα, θα είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε ένα δερματολόγο!

Πηγή: you weekly