6 πρωινές συμβουλές ομορφιάς για κάθε γυναίκα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η αλήθεια είναι πως αυτή η διαδικασία δεν θέλει κόπο, περίεργες τεχνικές και πολύ ώρα. Σίγουρα δεν θα χρειαστείτε πέντε λεπτά, το μυστικό όμως είναι πως αν σας γίνει συνήθεια δεν θα την εγκαταλείψειτε ποτέ.

1. Πρώτα καθάριστε την επιδερμίδα σας με μία λοσιόν και στη συνέχεια άπλωστε την ενυδατική σας κρέμα. Αυτό θα βοηθήσει ώστε το μακιγιάζ σας να φαίνεται καλύτερο όπως βέβαια και η επιδερμίδα σας.


2. Εντόπιστε τα σημεία που το πρόσωπο σας παρουσιάζει σκιές. Για παράδειγμα οι μαύροι κύκλοι είναι το Νο1 πρόβλημα των γυναικών. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε πως με τα χρόνια η κούραση παρουσιάζεται με τη μορφή μικρών ρυτίδων. Αν όμως βάλεις χρώμα κατά μήκος τους με το κατάλληλο concealer οι σκιές τους θα σβηστούν και θα φωτίσει το πρόσωπο σας. Εννοείται πως βάζετε concealer στους μαύρους κύκλους αν έχετε, αλλά και στην εσωτερική γωνία των ματιών όταν είστε κουρασμένη.


3. Άπλωστε το foundation ξεκινώντας από το κέντρο του προσώπου και προς τα έξω. (Θυμηθείτε πως μία δόση είναι υπέρ-αρκετή για το πρωί. ) Μπορείτε να το κάνετε με τα δάχτυλα ή ένα πινέλο αν προτιμάτε υγρά foundation ή με το σφουγγαράκι στην περίπτωση που έχετε compact foundation.


4. Βάλτε ρουζ. Το χρώμα που μπορετε να απλώσετε είναι ιδανικά το καθαρό κόκκινο. Κι αν διαλέξετε να είναι σε κρεμώδες ρουζ τότε το αποτέλεσμα θα μοιάζει εντελώς φυσικό. Τα κρεμώδη ρουζ σε μικρή ποσότητα γίνονται ένα με την επιδερμίδα και δείχνουν τέλεια. Χρησιμοποίηστε τα δάχτυλα σας και άπλωστε το λίγο πιο ψηλά απ' ότι συνηθίζετε δηλαδή ψηλά στα μήλα και προς το σημείο που αισθάνεστε το κόκκαλο των ζυγωματικών.


5. Κάντε μια γραμμή με το eye liner ή με μολύβι (ότι σε βολεύει) για να δώσετε σχήμα στα μάτια. Τώρα βάλτε μάσκαρα. Ξεκίνηστε από τη βάση των βλεφαρίδων και προς τα έξω Θυμηθείτε πως στις πρωινές εμφανίσεις δύο στρώσεις αρκούν.


6. Στα χείλη σας βάλτε χρώμα αλλά ένα τόνο πιο φωτεινό από αυτόν που έχετε. Αν βάλετε ένα άχρωμο κραγιόν θα δείχνετε κουρασμένη.

Πηγή: healthpro.gr