Δεν θα πιστεύετε τι θα συμβεί στο σώμα σου εάν τρώτε 3 αυγά κάθε μέρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όταν καταναλώνουμε τροφές που ανεβάζουν τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα το συκώτι μας προσαρμόζεται και μειώνει τη δική του παραγωγή. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση αυγών δεν αυξάνει τις υφιστάμενες ποσότητες χοληστερόλης στο σώμα μας, απλά τις αντικαθιστά με κάποιο άλλο τύπο.

Ο κρόκος του αυγού είναι φορτωμένος με θρεπτικές ουσίες. Περισσότερο από το 90% του ασβεστίου και του σιδήρου του αυγού βρίσκονται στον κρόκο ενώ το ασπράδι περιέχει σχεδόν το μισό της πρωτεΐνης του αυγού.

Για τα οστά

Τα αυγά περιέχουν βιταμίνη D και ασβέστιο, που είναι η τέλεια πηγή για να ενισχύσετε τα οστά σας. Η βιταμίνη D θα βελτιώσει επίσης την φυσική απορρόφηση ασβεστίου του σώματός σας.

Απώλεια βάρους

Δεν περιέχουν πολλές θερμίδες και μάλιστα έχουν αποδειχθεί από το American College of Nutrition, καθώς και το International Journal of Obesity ότι τα αυγά στο πρωινό σας μπορεί να μειώσουν την ποσότητα τροφίμων που καταναλώνετε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Για τα μαλλιά και τα νύχια

Τα αυγά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως βιοτίνη, ψευδάργυρο, βιταμίνη Ε και βιταμίνη Β12, τα οποία ωφελούν τόσο τα μαλλιά, όσο και τα νύχια.

Πρόληψη καρδιακών παθήσεων

H λέκιθος είναι μια άριστη πηγή χολίνης, μια θρεπτική ουσία που θεωρείται ουσιαστική για την ανθρώπινη υγεία. Είναι απαραίτητη για το σχηματισμό του ιστού του εγκεφάλου και της μνήμης και μπορεί επίσης να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

Πρόληψη καταρράκτη

Η κατανάλωση λουτεΐνης και ζεαξανθίνης έχει αποδειχθεί ότι χαμηλώνει σημαντικά τον κίνδυνο ηλικιακού εκφυλισμού (AMD), μια από τις κύριες αιτίες της απώλειας όρασης, που έχει επιπτώσεις στους ανθρώπους άνω των 65. Επιπλέον, υπάρχει λιγότερη πιθανότητα εμφάνισης καταρράκτη, που συνοδεύει συχνά τη γήρανση.

Πηγή: citypatras