Αυτό είναι το καλύτερο ελαιόλαδο του κόσμου και είναι ελληνικό

Στην κορυφή του παγκόσμιου χάρτη των εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων βρέθηκε το ελαιόλαδο Grand Cru της Terra Creta.

Συγκεκριμένα, στον ιταλικό διαγωνισμό για την ποιότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, EVO-IOOC Awards 2020, η Terra Creta απέσπασε τρεις πολύ σημαντικές διακρίσεις για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Grand Cru (κορωνέικης ποικιλίας) :

  • Χρυσό βραβείο ποιότητας (Gold Award)
  • Ειδικό βραβείο «Το καλύτερο κρητικό ελαιόλαδο» (Best of Crete)
  • Ειδικό βραβείο «Finalist» στην κατηγορία «τo καλύτερo μονοποικιλιακό ελαιόλαδο για το βόρειο ημισφαίριο»

Οι διακρίσεις αυτές το τοποθετούν στην κορυφή της κατηγορίας τουκαι αποδεικνύουν την προσήλωση της εταιρείας στην ποιότητα και τη λεπτομέρεια.

Ο διαγωνισμός EVO IOOC ιδρύθηκε το 2016 στην Ιταλία, από τον Δρ. Antonio G. Lauro. Ο EVO IOOC είναι από τους σημαντικότερους διεθνείς ιταλικούς διαγωνισμούς, αφιερωμένους στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

To Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Grand Cru, έχει ένα ιδιαίτερο γευστικό προφίλ και μια ξεχωριστή επίγευση που εκπλήσσει ευχάριστα, εμπλουτίζοντας και αναδεικνύοντας κρύα, αλλά και ζεστά πιάτα. Η φρεσκάδα του προκύπτει από την πολύ προσεκτική διαχείριση του ελαιόκαρπου και του ελαιόλαδου (από τον ελαιώνα μέχρι τη φιάλη), διασφαλίζοντας το υψηλό επίπεδο αντιοξειδωτικών συστατικών και βιταμινών. Η εξαιρετική πορεία του Grand Cru εντός και εκτός των συνόρων, αποδεικνύει πως η εξαγωγή ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό από επιχειρηματίες και παραγωγούς με αδιαπραγμάτευτα κριτήρια ποιότητας, είναι μία από τις σημαντικότερες λύσεις ενάντια στην κρίση.

Η Terra Creta έχει την έδρα της στο μέσο του ελαιώνα του Κολυμβαρίου Χανίων. Με απόλυτη προσήλωση στην ποιότητα έχει καταφέρει να εξάγει το ελαιόλαδο της σε περισσότερες από 45 χώρες ανά τον κόσμο, έχοντας αποσπάσει περισσότερες από 105 διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Προσεγγίζει το προϊόν ολιστικά συνεργαζόμενη με ομάδες παραγωγών υπό την παρακολούθηση γεωπόνων και λειτουργεί ένα υπερσύγχρονο ελαιουργείο και μονάδα τυποποίησης. Η φιλοσοφία της βασίζεται στην προσφορά στους καταναλωτές προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, που παράγονται με βιώσιμες πρακτικές. Έχει αναλάβει πρωτοβουλίες στον τομέα της βιώσιμης ελαιοκαλλιέργειας και καινοτομεί με προϊόντα όπως το ελαιόλαδο σε spray και η ιχνηλασιμότητα των προϊόντων ελαιόλαδου. Κατέχει μία από τις κορυφαίες θέσεις στις εξαγωγές ελληνικού ελαιόλαδου εξάγοντας 95% της παραγωγής της. Για περισσότερες πληροφορίες www.terracreta.gr

πηγή: iefimerida.gr