ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτά τα σημάδια στέλνει το σώμα όταν λείπουν θρεπτικά στοιχεία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το σώμα δίνει πολλές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας μας, συμπεριλαμβανομένων όσων συμβαίνουν στο εσωτερικό και δεν μπορούμε να δούμε.

Είναι λοιπόν σημαντικό να δίνετε προσοχή σε εκ πρώτης όψεως ασήμαντα πλην ύπουλα συμπτώματα, τα οποία προκαλούνται από έλλειψη βιταμινών και άλλων πολύτιμων θρεπτικών στοιχείων, προκειμένου να αυξήσετε την πρόσληψή τους.

Δείτε ποια σημάδια στέλνει το σώμα όταν ακολουθείτε μια διατροφή φτωχή σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Φολίδες στο τριχωτό του κεφαλιού: Ανεπάρκεια ωμέγα-3 λιπαρών Εάν παρατηρείτε ότι πέφτουν νιφάδες από το κεφάλι σας όταν το ξύνετε, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε πιτυρίδα. Ίσως δεν λαμβάνετε αρκετά ωμέγα-3 λιπαρά από τις τροφές, τα οποία λιπαίνουν το σώμα και το προστατεύουν από την ξηρότητα. Βάλτε στην διατροφή σας τα λιπαρά ψάρια (δύο φορές την εβδομάδα), τα καρύδια και τον λιναρόσπορο.

Λεπτά, εύθραυστα μαλλιά: Ανεπάρκεια βιταμινών του συμπλέγματος Β Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ειδικά η βιοτίνη, είναι πολύ σημαντικές για δυνατά, υγιή μαλλιά. Το ίδιο ισχύει και για το φυλλικό οξύ, η έλλειψη του οποίου προκαλεί αδύναμα και εύθραυστα μαλλιά. Θα το βρείτε σε εμπλουτισμένα δημητριακά και ψωμί, ακόμη και στο άσπρο ρύζι. Αν έχετε κόψει τους υδατάνθρακες για να χάσετε βάρος, βάλτε στη διατροφή σας σπανάκι και σπαράγγια.

Μαλλιά που γκριζάρουν: Ανεπάρκεια χαλκού Ο χαλκός παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή μελανίνης, η οποία δίνει χρώμα στα μαλλιά. Εξετάστε τα επίπεδα χαλκού στον οργανισμό σας εάν τα μαλλιά σας έχουν γκριζάρει σύντομα ή σε ανέλπιστα νεαρή ηλικία, χωρίς να υπάρχει οικογενειακό ιστορικό. Καλές πηγές χαλκού είναι τα μύδια, τα στρείδια και τα μανιτάρια