ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι υγιεινές τροφές που πιθανώς τρώτε με λάθος τρόπο

Έχετε τις καλύτερες προθέσεις όταν επιλέγετε υγιεινές τροφές που ωφελούν την υγεία και τη σιλουέτα σας.

Αν όμως τις τρώτε με λάθος τρόπο, μπορεί να χάνετε τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους ή να παίρνετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που υπολογίζετε.

Δείτε  παρακάτω  έξι υγιεινές τροφές που πολλοί άνθρωποι δεν καταναλώνουν με τόσο… υγιεινό τρόπο, ακυρώνοντας τα οφέλη τους.

Γλυκοπατάτες: Είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α και έχουν πολλές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Δεν πρέπει όμως να τις τρώτε τηγανητές, καθώς αυξάνονται τα λιπαρά και οι θερμίδες τους. Το βράσιμο είναι ένας καλός τρόπος μαγειρέματος, αρκεί να μην προσθέτετε βούτυρο ή ζάχαρη. Μπορείτε επίσης να τις ψήσετε ολόκληρες στο φούρνο. Επιλέγετε βιολογικές γλυκοπατάτες, ώστε να μπορείτε να τις τρώτε με τη φλούδα, η οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Φυστικοβούτυρο: Εξαιρετική πηγή καλών πρωτεϊνών, αρκεί να επιλέγετε κάποιο χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αλατιού και υδρογονωμένων λιπαρών.

Φυστικοβούτυρο: Εξαιρετική πηγή καλών πρωτεϊνών, αρκεί να επιλέγετε κάποιο χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αλατιού και υδρογονωμένων λιπαρών.

Αποξηραμένα φρούτα: Όταν χρειάζεστε ένα γρήγορο σνακ ή ένα υγιεινό τρόπο να ικανοποιήσετε τη λιγούρα σας για γλυκό, τα αποξηραμένα φρούτα είναι μια καλή επιλογή. Βεβαιωθείτε όμως ότι δεν είναι γεμάτα ζάχαρη. Ελέγχετε λοιπόν τη συσκευασία πριν τα καταναλώσετε. Φυσικά μπορείτε να αποξηράνετε τα δικά σας φρούτα και να τα απολαμβάνετε όποτε το επιθυμείτε.