ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ: Είναι αυτός ο λόγος που τρως περισσότερο από όσο πρέπει;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παρόλο που νιώθεις χορτάτη, κατά έναν περίεργο λόγο συνεχίζεις και τρως ακατάπαυστα. Τι συμβαίνει και δεν μπορείς να ελέγξεις την όρεξή σου;

Ο λόγος σίγουρα θα σε εκπλήξει! Νέα έρευνα του περιοδικού Obesity απέδειξε πως το αλκοόλ ευθύνεται για την τάση σου να υπερκαταναλώνεις φαγητό. Στη μελέτη συμμετείχαν 35 γυναίκες στις οποίες εγχύθηκε αλκοόλ στο αίμα τους ισοδύναμο με 2-2,5 ποτά. Στη συνέχεια, οι συμμετέχουσες κλήθηκαν να μυρίσουν συγκεκριμένες τροφές και να καταναλώσουν το γεύμα που τους προσφέρθηκε.

largerrr 0b82c

Τα αποτελέσματα της έρευνας, λοιπόν, έδειξαν πως η έγχυση αλκοόλ προκάλεσε τις γυναίκες να τρώνε 30% περισσότερο, σε σύγκριση με εκείνες που τους εγχύθηκε απλός φυσιολογικός ορός. Οι ερευνητές παρατήρησαν ακόμη πως η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει την όρεξή μας καθώς μας κάνει πιο ευάλωτες στις μυρωδιές και συνάμα στο φαγητό.

Φυσικά από μια τόσο μικρή μελέτη δε μπορούμε να έχουμε ακριβή και ασφαλή αποτελέσματα, παρόλα αυτά κακό δε θα σου κάνει να αποφεύγεις το αλκοόλ την ώρα που τρως. Βγες για... κρασάκι αφού έχεις γευματίσει. Απλά τα πράγματα!