Το παιχνίδι που σας βοηθά να χάνετε μισό κιλό την εβδομάδα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ξεχάστε την πολύωρη γυμναστική και τις αυστηρές δίαιτες! Τώρα το αδυνάτισμα γίνεται πιο εύκολο από ποτέ χάρη σε ένα απλό παιχνίδι!

Το παιχνίδι σχεδιάστηκε από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ και το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ και υπόσχεται απώλεια βάρους έως και 700 γραμμάρια σε μία μόλις εβδομάδα.

Δεν πρόκειται για κάποιο παιχνίδι που θα σας κάνει να ιδρώσετε αλλά εκπαιδεύει το μυαλό σας ώστε να μειωθεί η ημερήσια κατανάλωση θερμίδων.

Για να πετύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, οι ερευνητές συνιστούν να παίζετε το παιχνίδι τέσσερις φορές την εβδομάδα και να καταγράφετε την πρόοδό σας.

Πατήστε επάνω στην εικόνα για να παίξετε κι εσείς!

bigstock Pretty young woman choosing be 64029913

Στόχος του παιχνιδιού είναι να αποφεύγετε αυθόρμητα να επιλέγετε εικόνες που απεικονίζουν διάφορα παχυντικά και ανθυγιεινά φαγητά και σνακ, όπως μπισκότα, πατώντας αν' αυτού επάνω σε εικόνες φρούτων ή ρούχων.

Η θεωρία πίσω από το παιχνίδι είναι πως ο εγκέφαλος μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να αναπτύξει αποστροφή προς τις τροφές με πολλές θερμίδες.

Σε αρχική δοκιμή που πραγματοποίησαν οι ερευνητές, οι 41 συμμετέχοντες έχασαν κατά μέσο όρο 0,7 κιλά ανά εβδομάδα. Η απώλεια βάρους συνεχίστηκε για διάστημα έξι μηνών, έως την ολοκλήρωση της δοκιμής.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως το παιχνίδι διατίθεται δωρεάν και πως το 88% των συμμετεχόντων δήλωσαν πως ευχαρίστως θα συνέχιζαν να παίζουν και πως θα πρότειναν το παιχνίδι σε ένα φίλο τους.