Διατροφικά tips για απώλεια βάρους μέχρι το καλοκαίρι!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και σύντομα θα ξεκινήσουμε τις εξορμήσεις στην παραλία (όσοι δεν το έχουμε κάνει ήδη!!).

Σε περίπτωση που σας ταλαιπωρούν αυτά τα 4-5 κιλά παραπάνω που θα θέλαμε να έχουμε χάσει οι περισσότεροι, οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν πολύ χρήσιμες:

• Πίνετε άφθονο νερό. Πολλές φορές ο λόγος που αισθανόμαστε πείνα είναι η αφυδάτωση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν πεινάμε αλλά διψάμε. Δώστε έμφαση στην κατανάλωση νερού, χυμών χωρίς προσθήκη ζάχαρης και αφεψημάτων.

• Προσπαθήστε να υπακούτε στο αίσθημα πείνας και κορεσμού. Μην καταναλώνετε φαγητό μέχρι να νιώσετε φούσκωμα, αλλά μέχρι να νιώθετε ότι το αίσθημα της πείνας έχει καταλαγιάσει. Το μέγεθος των μερίδων παίζει ρόλο-κλειδί στην απώλεια βάρους.

• Προσέχετε τα snacks που καταναλώνετε. Τα ενδιάμεσα snacks μέσα στην ημέρα είναι πολύ σημαντικά για να μας δίνουν ενέργεια μέχρι τα κυρίως γεύματα. Όμως οι επιλογές που θα κάνετε θα πρέπει να είναι χαμηλές σε θερμίδες. Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας κάποιο φρούτο, μπάρα δημητριακών ή ένα μικρό σακουλάκι με ανάλατους ξηρούς καρπούς, προκειμένου να αποφύγετε τους πειρασμούς εκτός σπιτιού.

• Προσθέστε μικρές ποσότητες πρωτεϊνών σε κάθε γεύμα. Οι πρωτεΐνες μας κρατούν χορτάτους για περισσότερο χρόνο κι έτσι μας βοηθούν στην απώλεια βάρους.

• Προσέχετε τις επιλογές σας όταν πρόκειται να βγείτε σε κάποιο εστιατόριο. Προτιμήστε άπαχο κρέας ή ψάρι. Αν το πιάτο έχει ως συνοδευτικό τηγανητές πατάτες, ζητήστε να τις αντικαταστήσουν με σαλάτα ή ρύζι. Προσέχετε επίσης τις κρυφές θερμίδες που περιέχουν σαλάτες με λιπαρά dressings και τυριά.

• Προσπαθήστε να ενσωματώσετε την άσκηση στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει χρόνος ή χρήμα για κάποια ομαδική δραστηριότητα, προτιμήστε να περπατάτε όσο το δυνατό περισσότερο μπορείτε.