Το ξέρατε; Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε γάλα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το γάλα είναι απαραίτητο συστατικό του καθημερινού μας διαιτολογίου.

Ωστόσο υπάρχουν διάφορα πράγματα που δεν γνωρίζουμε για το γάλα.

Τα περισσότερα από τα νέα είδη γάλακτος δεν είναι στην πραγματικότητα γάλα, καθώς παράγονται από ξηρούς καρπούς ή σπόρους. Μερικά από τα πιο γνωστά είδη είναι το γάλα αμυγδάλου, το γάλα σόγιας, το γάλα ρυζιού και το γάλα καρύδας.

Όπως αναφέρει ο Δρ Donald Otter, επιστήμονα από το Ερευνητικό Κέντρο AgResearch στη Νέα Ζηλανδία, οι ενήλικες δεν είναι απαραίτητο να πίνουν γάλα, είναι όμως σε κάθε περίπτωση θρεπτικό. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξουμε στην ετικέτα πριν επιλέξουμε ένα συγκεκριμένο είδος γάλακτος είναι η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Το γάλα σόγιας είναι το μόνο είδος γάλακτος μη ζωικής προέλευσης που περιέχει ίση ποσότητα πρωτεΐνης με το γάλα αγελάδος (περίπου 8 γραμμάρια ανά φλιτζάνι). Είναι καλό να ξεκινάμε τη μέρα μας λαμβάνοντας περίπου 20 γραμμάρια πρωτεΐνης για να έχουμε ενέργεια και να λειτουργεί καλά ο μεταβολισμός μας.

Μην ξεχνάτε να ελέγχετε την περιεκτικότητα του προϊόντος σε ζάχαρη.