Μειώστε τη χοληστερίνη σας με το θαυματουργό λαχανικό!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα η κατανάλωση ενός αβοκάντο τη μέρα βοηθάει στη μείωση των δεικτών της χοληστερίνης στο αίμα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια διαιτολογίας Πένι Κρις-Έθερτον του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, αξιολόγησαν την επίπτωση των αβοκάντο στους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, αντικαθιστώντας σε μια ομάδα εθελοντών τα κορεσμένα λιπαρά οξέα, με ακόρεστα που προέρχονταν από αβοκάντο.

Στη μικρή μελέτη συμμετείχαν 45 άτομα ηλικίας 21 έως 70 ετών, που είχαν βάρος παραπάνω από το φυσιολογικό και οι οποίοι κλήθηκαν να ακολουθήσουν τρεις διαφορετικές δίαιτεςμείωσης της χοληστερίνης επί πέντε εβδομάδες. Η πρώτη δίαιτα περιλάμβανε χαμηλά λιπαρά χωρίς αβοκάντο, η δεύτερη μέτρια λιπαρά χωρίς αβοκάντο και η τρίτη μέτρια λιπαρά με ένα αβοκάντο τη μέρα. 

Η διατροφή που περιλάμβανε αβοκάντο καθημερινά, αποδείχτηκε ανώτερη, όσον αφορά την μείωση της χοληστερίνης. Η "κακή" χοληστερίνη (LDL) ήταν 13,5 mg/dL χαμηλότερη κατά μέσο όρο σε όσους κατανάλωναν μέτρια λιπαρά σε συνδυασμό με αβοκάντο. Επιπρόσθετα σε όσους έτρωγαν αβοκάντο καθημερινά, υπήρχε μεγαλύτερη μείωση στην ολική χοληστερίνη και στα τριγλυκερίδια του αίματός τους.