Στην Ελλάδα το πιο οικονομικό αυτοκίνητο που καίει 3 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα – ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Διαθέσιμο στην Ελλάδα είναι το ανανεωμένο Fiat Panda στην έκδοση με φυσικό αέριο (CNG), η οποία υπόσχεται κορυφαία οικονομία στο κόστος καυσίμου (περίπου 3 ευρώ για κάθε 100 χλμ.) αλλά και χαμηλές εκπομπές ρύπων

Το Fiat Panda CNG διαθέτει δεξαμενές βενζίνης και φυσικού αερίου με χωρητικότητα 35 λτ. και 12 kg αντίστοιχα, προσφέροντας συνδυαστική αυτονομία 750 χλμ.(βάσει WLTP). Κάτω από το καπό του ιταλικού αυτοκινήτου πόλης βρίσκεται ένας τούρμπο κινητήρας 0,9 λτ. ο οποίος παράγει 80 PS.

Πέρα από τη χαμηλή κατανάλωση και το μικρό περιβαλλοντικό του αποτύπωμα το Fiat Panda CNG διατίθεται και σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού καθεμία εκ των οποίων ικανοποιεί διαφορετικές ανάγκες: Το City Cross εξοπλίζεται με off-road χαρακτηριστικά και περιπετειώδη χαρακτήρα για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ενώ η City Life «επικεντρώνεται» στις αστικές μετακινήσεις.

Αμφότερες διακρίνονται για τον πλήρη εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας που περιλαμβάνει εκτός των άλλων 6 αερόσακους, μπάρες οροφής, ηχοσύστημα με χειριστήρια στο τιμόνι και σύστημα κλιματισμού. Ειδικότερα στην έκδοση City Cross, το επίπεδο συνδεσιμότητας ανεβαίνει ακόμα υψηλότερα, χάρη στο σύστημα Uconnect με την οθόνη αφής των 7’’. Παράλληλα ο αυτόματος κλιματισμός -που επίσης βρίσκεται στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης City Cross- προσφέρει άνεση σε όλες τις καιρικές συνθήκες, όπως και οι ειδικές επενδύσεις από συνθετικό δέρμα, οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για αντοχή στη σκληρή χρήση.

Η τιμή εκκίνησης του Fiat Panda CNG διατίθεται στην Ελλάδα είναι 12.650 ευρώ, ενώ χάρη στις χαμηλές εκπμπές CO2, το μοντέλο απαλλάσσεται και από την καταβολή τελών κυκλοφορίας. Παράλληλα συνοδεύεται από εργοστασιακή εγγύηση για 5 χρόνια ή έως 200.000χλμ, ενώ αντίστοιχης διάρκειας είναι και η παροχή δωρεάν υπηρεσίας οδικής βοήθεια.

Οι τιμές του Fiat Panda CNG στην Ελλάδα:

Fiat Panda City Life 0.9T CNG – 12.650 – ευρώ
Fiat Panda City Cross 0.9T CNG – 14.050 ευρώ

Πηγή: newsauto