AYTOKINHTO: Πότε είναι υποχρεωτική η μάσκα – Πότε «πέφτει» το 300άρι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε ποιες περιπτώσεις είναι υποχρεωτική η μάσκα στο αυτοκίνητο; Τι πρέπει να προσέξετε για να γλιτώσετε το πρόστιμο των 300 ευρώ;

Τι ισχύει με τη χρήση της μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο; Πότε την φοράμε;

Οι υγειονομικές όσο και οι πολιτικές αρχές «βλέπουν» την παράτασή του για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα, του lockdown, (ίσως μέχρι την 7η Δεκεμβρίου) καθώς η πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας παραμένει ανησυχητική. Έτσι τα αυστηρά μέτρα για την χρήση μάσκας θα συνεχιστούν.  Υπήρξαν μάλιστα αρκετές περιπτώσεις τις προηγούμενες ημέρες που επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ που ισχύει για τη μη χρήση μάσκας σε επιβάτες αυτοκινήτων, οι οποίοι δεν γνώριζαν για το τι συνέβαινε. Εμείς επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να μάθουμε τι ισχύει.

Πότε η μάσκα στο αυτοκίνητο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

  • Έτσι, η χρήση της μάσκας προσώπου μέσα στο αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική όταν σε αυτό επιβαίνουν άτομα που η σχέση τους δεν είναι 1ου βαθμού.

Πότε η μάσκα στο αυτοκίνητο ΔΕΝ είναι υποχρεωτική

  • Επιτρέπετε να μην φοράμε μάσκα στο αυτοκίνητο όταν: Οι επιβάτες είναι μέλη της ίδιας οικογένειας (π.χ. γονείς μόνοι ή γονείς με τέκνα).
  • Όταν ο οδηγός είναι ο μόνος επιβάτης του αυτοκινήτου.

Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται

Θυμίζουμε ότι στις «πορτοκαλί» περιοχές επιτρέπεται οι επιβάτες μέσα στο αυτοκίνητο να είναι 4 μαζί με τον οδηγό, ενώ στις «κόκκινες» 3. Φυσικά, δεν υπάρχει περιορισμός εάν οι επιβαίνοντες είναι γονείς μαζί με τα τέκνα τους.