ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ; Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο ασφαλή στην πανδημία του κορωνοϊού;

Τα πρατήρια καυσίμων ανήκουν στις λίγες κατηγορίες καταστημάτων που θα μείνουν ανοιχτά στην Ευρώπη που συνταράσσεται από την πανδημία του κορωνοϊού, μιας και πολύ σωστά πρέπει να εξασφαλιστεί η μετακίνηση των πολιτών.

Αν τυχόν βρείτε κάποιο τέτοιο πρατήριο -για ταξίδια στο εξωτερικό αυτήν την περίοδο ούτε λόγος- καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε γάντια μιας χρήσης για το χειρισμό όχι μόνο της αντλίας αλλά και του μηχανήματος αυτόματης πληρωμής. Ανεξάρτητα από το αν πληρώσετε με χαρτονομίσματα ή πιστωτική κάρτα.

Το ζήτημα του ανεφοδιασμού σε κοινόχρηστους χώρους δεν υφίσταται ουσιαστικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και αυτό γιατί η φόρτισή τους γίνεται κατά κύριο λόγο στο σπίτι, είτε από κοινή οικιακή πρίζα είτε από Wallbox, με αποτέλεσμα και ο αριθμός των ατόμων που έχουν πρόσβαση σε αυτά να είναι πεπερασμένος και ελεγχόμενος.

Ακόμα, όμως, και να πρόκειται για δημόσιο φορτιστή είναι βέβαιο πως τον χρησιμοποιούν πολύ λιγότεροι οδηγοί σε σχέση  με όσους επισκέπτονται ένα πρατήριο υγρών καυσίμων. Mε ό,τι αυτό σημαίνει με βάση τα στατιστικά δεδομένα περί μετάδοσης του κορωνοϊού